OBLJETNICA LEGENDARNE UTAKMICE NA MAKSIMIRU: / Partizan je u Zagrebu popio pet komada: "Odmah smo pokazali tko je gazda"

Image
Foto: Screenshot

Utakmica o kojoj se priča i više od dva desetljeća kasnije

30.7.2019.
11:14
Screenshot
VOYO logo

Na današnji dan 1997., prije 22 godine, momčad zagrebačkog Dinama, tada pod nazivom NK Croatia, pobijedila je srpski Partizan s velikih 5:0 i prošao u 2. kvalifikacijsko kolo za Ligu prvaka.

Na dupkom punom Maksimiru, pred 40 tisuća navijača Modri su u potpunosti deklasirali ekipu Partizana koja je u Zagreb došla s prednošću od 1:0 iz prve utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri gola u 25 minuta, apsolutni delirij

Modri su već u prvih 25 minuta vodili 3:0 golovima Silvija Marića, Igora Cvitanovića i Marka Viduke. Stadion je bio u deliriju. Do kraja poluvremena još se jednom Marić upisao u listu strijelaca tako da se na poluvrijeme otišlo sa prednošću od četiri gola. Partizanu nije pomogao ni sudac Veissiere koji je dosudio nepostojeći jedanaesterac, no Dražen Ladić je čak dva puta zaustavljao udarce Vukičevića – najprije onaj direktni, a zatim i odbijanu loptu istog igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je najbolji ambijent koji sam doživio. Na nama je bio veliki pritisak, ali u takvom fenomenalnom ambijentu jednostavno nismo mogli zakazati. Odmah smo na startu utakmice pokazali tko je gazda na terenu", prenosi izjavu Roberta Prosinečkog24sata.

Četverostruki asistent

Konačnih 5:0 postavio je Cvitanović svojim drugim pogotkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sjećam se da sam tu utakmicu odigrao u transu. Nisam bio ni svjestan da sam asistirao za čak četiri pogotka, kada su mi novinari taj podatak rekli nakon utakmice mislio sam da zbijaju šalu”, govorio je poslije jedan od ponajboljih igrača hrvatskog prvaka, Edin Mujčin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo