OBJAVLJEN ŠOKANTAN PODATAK: / Talijanski klubovi potrošili na pojačanja manje nego City na jednog braniča

Image
Foto: AFP

La Repubblica piše da su Talijani postrošili samo 20 milijuna eura neto.

1.2.2018.
11:58
AFP
VOYO logo

Kupovna moć talijanskih klubova već je dulje vrijeme na niskim granama. Davno su bila vremena kada je Inter rušio rekorde dovodeći Ronalda ili Milan Ševčenka, Ibrahimovića i niz drugih zvijezda.

Nakon što je završio siječanjski prijelazni rok talijanska Gazzetta dello Sport objavila je da su talijanski klubovi ove zime potrošili samo 50 milijuna eura, što je deset puta manje nego što su za pojačanja izdvojili Englezi. Prema izvještaju Deloittea oni su srušili siječanjski rekord s 492,5 milijuna eura potrošenih na nove igrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napoliju propao posao

S druge strane Juventus, Inter, Roma, Lazio, Milan i Napoli nisu uspjeli dovesti skupa pojačanja. Inter je tek na posudbu doveo Lisandra Lopeza i Rafinhu, a Napolijev pokušaj dovođenja Mattea Politana propao je u srijedu navečer. To je ujedno trebao biti jedini veliki transfer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liverpool je pak samo na Virgila van Dijka izdvojio 85 milijuna eura, Arsenal na Aubameyanga 63, a Manchester City na Laportea 65. U zadnja dva prijelazna roka Englezi su na pojačanja izdvojili preko dvije milijarde eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolci su ovog siječnja potrošili 271 milijuna eura, ali većina toga otpada na dolazak Coutinha iz Liverpoola u Barcelonu za 160 milijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo