HIT IGRAČINA / O njemu se gotovo i ne priča, a jedan je od najboljih na svijetu. PSG ga je odbacio, a on je bolji od Haalanda i Lewandowskog

Image
Foto: Profimedia

Suigrač Danija Olma i Joška Gvardiola osvajao je ove sezone čak četiri puta nagradu za igrača mjeseca

17.5.2022.
17:33
Profimedia
VOYO logo

Francuski reprezentativac iz redova RB Leipziga, Christopher Nkunku, proglašen je najboljim igračem Bundeslige za ovu sezonu, objavljeno je to na službenim stranicama lige.

Nkunku je završio ispred svjetski poznatih zvijezda poput Erlinga Haalanda i Roberta Lewandowskog, koji su imali zaista fantastične sezone i to u većim klubovima od Leipziga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suigrač Danija Olma i Joška Gvardiola osvajao je ove sezone čak četiri puta nagradu za igrača mjeseca.

"Nkunku je jedan od šest igrača koji su osvajali nagrade za igrača mjeseca. No razlika je u tome što je njemu to priznanje pripalo rekordna četiri puta: u listopadu, veljači, ožujku i travnju... Prvi je igrač koji je imao dvoznamenkaste brojke u kategoriji golova i asistencija, pri čemu je samo Lewandowski s 38 sudjelovao u više golova", stoji u objašnjenju Bundeslige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Traži ga pola Europe

Francuz je ove sezone postigao impresivnih 20 golova u 34 utakmice, a pridodao je tome i 13 asistencija. Leipzig je na kraju uspio osvojiti četvrto mjesto, ono koje vodi u Ligu prvaka, a sljedeći vikend igraju i finale Kupa protiv Freiburga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova je sezona za 24-godišnjeg Nkunkua bila sezona probitka. Uspio je upasti u reprezentaciju, zabio je čak 11 golova u Ligi prvaka i Europa ligi, te još tri u Kup i mnogi ističu kako je upravo on zaslužan za Leipzigov uspjeh ove sezone.

Kod Nkunkua je zanimljivo istaknuti kako je u Leipzig došao iz PSG-a, koji nije prepoznao ili nije imao vremena brusiti njegov talent i to za samo 13 milijuna eura. Francuz sada vrijedi 65 milijuna eura i potražuje ga gomila europskih velikana, poput Manchester Uniteda, Arsenala, Bayerna, Chelseaja, Liverpoola, pa čak i PSG-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo