NOVI ŠOK ZA BARCELONINA NAPADAČA: / Traži se pokretanje sudskog procesa, prijeti mu i zatvorska kazna!

Image

Španjolsko javno tužiteljstvo zatražilo je u utorak da se pokrene sudski proces protiv brazilskog nogometaša Neymara, te njegova sadašnjeg kluba Barcelone, odnosno bivšeg Santosa.

7.6.2016.
11:13
VOYO logo

Tužitelji smatraju da su Neymar, njegovi roditelji, bivši Barcelonin predsjednik Sandro Rosell, aktualni šef Josep Maria Bartomeu, bivši predsjednik Santosa Odilo Rodrigues, te tvrtka N&N u vlasništvu igračevioh roditelja odgovorni za veliku prevaru. Spomenuti su navodno lažno prikazali odštetu koju je Barcelona 2013. platila Santosu kako bi prevarili porezne organe i brazilsku tvrtku DIS koja drži 40 posto prava na igrača. Za taj prekršaj kazna iznosi između šest mjeseci i dvije godine zatvora, izvještava Sport.

Mutni posao

Barcelona je 2013. službeno objavila da je Neymara platila 57 milijuna eura. Međutim, naknadno se otkrilo da je ukupan iznos transfera daleko veći, odnosno da iznosi 83 milijuna eura, što znači da je Barcelona oštetila državni proračun za oko 13 milijuna eura. Santos je, pak, objavio da je primio samo 17 milijuna eura, od čega je DIS-u pripalo 40 posto. Na čijim je sve računima završio novac u ovom mutnom poslu i koliko je stvarno iznosio transfer, ni danas nije posve jasno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoje indicije i da su Barcelona i Santos već 2011. postigli dogovor o Neymarovu transferu, ali su to zatajili čime su također oštetili DIS. Godinu kasnije Barcelona je u službenom dokumentu izjavila kako nije postigla dogovor oko Neymara, ali postoje dokazi da je dotad već platila deset milijuna eura za napadača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo