RASPISALI SE O TOME / Novi poraz Dinama odjeknuo i u Srbiji: 'U krizi su, ne mogu nikoga pobijediti, potpuni je kaos u klubu'

Image
Foto: Nel Pavletić/Pixsell

U odgođenom susretu 12. kola SuperSport HNL Istra 1961 je na stadionu Aldo Drosina pred 2.819 gledatelja pobijedila Dinamo s 1-0 ostvarivši prvu pobjedu protiv Plavih nakon gotovo devet godina

16.3.2023.
9:41
Nel Pavletić/Pixsell
VOYO logo

Bila je to prva Istrina pobjeda protiv Dinama nakon svibnja 2014. godine, a s nova tri boda Puljani su skočili s osmog na četvrto mjesto. S druge strane Dinamo je upisao drugi poraz u nizu, te produžio niz bez pobjede na zadnja tri susreta.

Image
GOMILA REAKCIJA /

'Blamaža' u Puli teško pala dinamovcima: 'Ovako loš Dinamo nije bio od Lige za bedake, za ovo netko mora odgovarati'

Image
GOMILA REAKCIJA /

'Blamaža' u Puli teško pala dinamovcima: 'Ovako loš Dinamo nije bio od Lige za bedake, za ovo netko mora odgovarati'

Utakmica se trebala igrati 8. listopada, no odgođena je zbog europskih obveza Plavih. Dinamu su tada slijedile dvije utakmice u Ligi prvaka protiv RB Salzburga, 5. i 11. listopada, a između njih gostovanje u Puli, pa je hrvatski prvak tražio odgodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je već u šestoj minuti mogao do vodstva. Josip Mišić je sjajnom loptom gurnuo Luku Menala u 'oči u oči' s Lovrom Majkićem, ali je igrač Dinama loše potkopao loptu. U istoj minuti bilo je opasno i pred vratima Dinama. Dominik Livaković je morao reagirati izvan kaznenog prostora nakon što Moharrami nije najbolje reagirao, a 'jedinica' Vatrenih odnijela je loptu ispred Reda Boultama. U 22. minuti Menalo je imao još jednu sjajnu priliku, ovoga puta njegov je udarac Majkić obranio. Lopta se odbila do Darija Špikića čiji je udarac išao ravno u Majkića. Najbolju priliku Istra je u prvom poluvremenu imala u 44. minuti kada je Monsef Bakrar odlično pucao sa 20-tak metara, ali je Livaković bio spreman.

Na otvaranju drugog dijela ponovo je zaprijetio Menalo, pucao je s ruba kaznenog prostora, međutim Majkić je ponovno bio spreman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku susreta Dinamo je dominirao, ali bez nekih izraženih prilika, dok se domaćin prvenstveno koncentrirao na obrambene zadatke. Istra je prvi put zaprijetila u 79. minuti, Luka Marin je po lijevoj strani ušao u kazneni prostor i pucao prizemno, ali Livaković je istrčao i obranio njegov pokušaj. U 87. minuti domaćin je uspio svladati Livakovića nakon ubačaja iz prekida, ali je strijelac Zoran Josipović bio u zaleđu. Kada se već činilo kako će susret završiti bez golova, Istra je povela u prvoj minuti nadoknade.

Majkić je ispucao loptu, Mišić glavom loše izbio loptu unazad do Matheusa koji je na krilu 'okrenuo' Perkovića i preko Livakovića pogodio pod gredu za vodstvo domaćina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vodi Dinamo sa 56 bodova, Hajduk ima 47, Osijek 36, a Istra je sada četvrta sa 34 boda, koliko ima i Rijeka na petoj poziciji.

Poraz Dinama u Puli odjeknuo je i u Srbiji, pa tako Telegraf.rs se dotaknuo prekrasnog gola Matheusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zastao je, varkom prevario direktnog čuvara, a onda savršeno izveo udarac i efektnom parabolom matirao reprezentativnog golmana Livakovića koji je možda činio bravure na Mundijalu, ali ovdje je bio kratak da uhvati perfektan udarac veznjaka domaće momčadi", pišu.

Mondo.rs je pak zagrmio s naslovom: "Dinamo je u krizi, ne može nikoga pobijediti u Hrvatskoj! Novi poraz Zagrepčana - potpuni kaos u klubu." U tekstu ističu kako je ovo treća utakmica Plavih u nizu bez pobjede, a podsjećaju i na unutarnje probleme koji su pogodili klub u posljednje vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo