GOMILA REAKCIJA / 'Blamaža' u Puli teško pala dinamovcima: 'Ovako loš Dinamo nije bio od Lige za bedake, za ovo netko mora odgovarati'

Image
Foto: Nel Pavletić/Pixsell

U odgođenom susretu 12. kola SuperSport HNL Istra 1961 je na stadionu Aldo Drosina pred 2.819 gledatelja pobijedila Dinamo s 1-0 ostvarivši prvu pobjedu protiv Plavih nakon gotovo devet godina.

15.3.2023.
20:16
Nel Pavletić/Pixsell
VOYO logo

Bila je to prva Istrina pobjeda protiv Dinama nakon svibnja 2014. godine, a s nova tri boda Puljani su skočili s osmog na četvrto mjesto. S druge strane Dinamo je upisao drugi poraz u nizu, te produžio niz bez pobjede na zadnja tri susreta.

Image
JASNA PORUKA /

Čačić nakon poraza u Puli otkrio boji li se otkaza pa poručio: 'Smiješno je da se suci uče na Dinamu'

Image
JASNA PORUKA /

Čačić nakon poraza u Puli otkrio boji li se otkaza pa poručio: 'Smiješno je da se suci uče na Dinamu'

Utakmica se trebala igrati 8. listopada, no odgođena je zbog europskih obveza Plavih. Dinamu su tada slijedile dvije utakmice u Ligi prvaka protiv RB Salzburga, 5. i 11. listopada, a između njih gostovanje u Puli, pa je hrvatski prvak tražio odgodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je već u šestoj minuti mogao do vodstva. Josip Mišić je sjajnom loptom gurnuo Luku Menala u "oči u oči" s Lovrom Majkićem, ali je igrač Dinama loše potkopao loptu. U istoj minuti bilo je opasno i pred vratima Dinama. Dominik Livaković je morao reagirati izvan kaznenog prostora nakon što Moharrami nije najbolje reagirao, a "jedinica" Vatrenih odnijela je loptu ispred Reda Boultama. U 22. minuti Menalo je imao još jednu sjajnu priliku, ovoga puta njegov je udarac Majkić obranio. Lopta se odbila do Darija Špikića čiji je udarac išao ravno u Majkića. Najbolju priliku Istra je u prvom poluvremenu imala u 44. minuti kada je Monsef Bakrar odlično pucao sa 20-tak metara, ali je Livaković bio spreman.

Na otvaranju drugog dijela ponovo je zaprijetio Menalo, pucao je s ruba kaznenog prostora, međutim Majkić je ponovno bio spreman. U nastavku susreta Dinamo je dominirao, ali bez nekih izraženih prilika, dok se domaćin prvenstveno koncentrirao na obrambene zadatke. Istra je prvi put zaprijetila u 79. minuti, Luka Marin je po lijevoj strani ušao u kazneni prostor i pucao prizemno, ali Livaković je istrčao i obranio njegov pokušaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 87. minuti domaćin je uspio svladati Livakovića nakon ubačaja iz prekida, ali je strijelac Zoran Josipović bio u zaleđu. Kada se već činilo kako će susret završiti bez golova, Istra je povela u prvoj minuti nadoknade. Majkić je ispucao loptu, Mišić glavom loše izbio loptu unazad do Matheusa koji je na krilu "okrenuo" Perkovića i preko Livakovića pogodio pod gredu za vodstvo domaćina.

Na ljestvici vodi Dinamo sa 56 bodova, Hajduk ima 47, Osijek 36, a Istra je sada četvrta sa 34 boda, koliko ima i Rijeka na petoj poziciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treća utakmica bez pobjede izazvala je lavinu komentara navijača Plavih na Facebooku.

"Katastrofalna igra i ponovno blamaža! Ovako loš Dinamo nije bio od Lige za bedake! Za ovo netko mora odgovarati! Nakon 16 naslova prvaka u posljednjih 17 godina, nakon što smo u 17 godina 16 puta izborili nastup u skupinama europskih natjecanja (u posljednje 4 godine 3 puta prezimili), nakon što se klub konstantno nalazi u top 30 klubova svijeta (usporedbe radi Hajduk punih 17 godina nikada nije bio među 100) u klub ulaze nesposobnjakovići koji će uništiti sve dobro građeno zadnjih 18 godina. Od veličanstvenih transfera kojima se divio cijeli svijet, nova uprava prodaje za kikiriki ikone Oršića i Ademia! Zato, ulica ne može voditi Dinamo! Barišić, Šimić i Čačić napolje", napisao je navijač koji je dobio najviše lajkova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I čija će sada glava na bijelom platnu biti prekrižena? Izgleda da je 'tata' bio u pravu", istaknuo je drugi, dok je treći dodao:

"Nekad se mljelo protivnike poput Istre i Šibenika, a sad ovakve blamaže. Nema veze kaj je prednost na tablici i dalje dovoljna, ovo su blamaže."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo