NOVI DOKUMENTARAC O SLAVNIM VATRENIMA: / Pojavljuju se do sad neviđene snimke; Igrači otkrili stvari koje nikada nisu nikome rekli

Image
Foto: PIXSELL

Miroslav Blažević mlađi je otkrio kako se u filmu pojavljuju snimke koje do sada još nisu viđene

16.5.2018.
15:22
PIXSELL
VOYO logo

U Kaptol Boutique Cinema u srijedu je održano predstavljanje dokumentarnog filma 'Vatreni', meksičkog redatelja Edsona Ramireza, koji donosi priču o hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji i njezinom putu do bronce na svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine.

ĆIRO POLUDIO I POČEO PSOVATI USRED ANALIZE DERBIJA NA POLJUDU: ‘J**o ti pas mater. Mater ti j**em…’

Film je napravljen u nezavisnoj produkciji, a govori o osamostaljenju Hrvatske, povijesnom i društvenom kontekstu u kojem sudjeluju i nogometaši koji su osvojili brončanu medalju u Francuskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Oduševile su me njihove emocije'

"Kao dječak sam pratio hrvatske sportaše, pogotovo nogometaše, ali i Tonija Kukoča u Chicago Bullsima, te hrvatski nastup na Olimpijskim igrama u Barceloni. Znao sam i za rat u vašoj zemlji. Na svjetskom prvenstvu u Francuskoj gledao sam vaše igrače kako hrabro izlaze na teren i igraju nevjerojatan nogomet i vjerojatno mi se tada usadila ideja da snimim film o njima," kazao je Ramirez.

Meksički redatelj je kazao kako su ga naši igrači oduševili i tijekom snimanja filma, priznavši kako je uživao u ovom projektu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

"Svi su oni velike zvijezde, ali svi su bili tako normalni i jednostavni. Oduševile su me njihove emocije koje smo prenijeli na film. Najveći problem nam je bio izbacivati kadrove jer smo snimili sjajne stvari," kazao je.

Okupljene je svojim viđenjem događaja od prije 20 godina zabavio i trener 'Vatrenih' Miroslav Blažević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Dečki su bili prava klapa, a to je najvažnije'

"Teško je objasniti moje emocije kada se prisjetim Francuske '98. Kada imam neki problem sjetim se sjajnih francuskih dana i odmah mi je lakše. Svojim igrama obradovali smo naše navijače, ali i afirmirali našu zemlju i igrače u cijelom svijetu. Malo tko tada nije čuo za Bobana, Šukera, Prosinečkog..." kazao je Ćiro dodavši:

"Dečki su bili prava klapa, a to je najvažnije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blažević je otkrio kako za jednom stvari ipak žali.

Image
Image

"Nikada si neću oprostiti što nismo postali svjetski prvaci. Nisam smio izvaditi Zvonimira Bobana pola sata prije kraja utakmice. Da je Boban ostao u igri nikada nas Francuzi ne bi dobili u polufinalu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trener svih trenera" smatra kako će ovaj dokumentarni biti dodatni impuls sadašnjoj reprezentaciji koju uskoro očekuje nastup na svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Sav prihod od ulaznica namijenjen je Udruzi Kolibrić i liječenju oboljelih od spinalne mišićne atrofije

"Nadam se da će izbornik Dalić današnjim Vatrenima pokazati film i dodatno ih motivirati da ostvare rezultat u Rusiji," dodao je Blažević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvršni producent filma je ��irin sin Miroslav Blažević mlađi, koji je otkrio kako se u filmu pojavljuju snimke koje do sada još nisu viđene.

"Stvaranje ovog filma je bio nevjerojatan proces. Imamo neke snimke iz arhive FIFA-e koje do sada nikada nisu emitirane, a naši su igrači u filmu otkrili neke stvari koje nikada nisu nikome rekli," otkrio je Blažević junior.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Film će se od 24. svibnja do 13. lipnja prikazivati u Kaptol Boutique Cinema te CineStaru Zagreb, Rijeka, Osijek i Split, a sav prihod od ulaznica namijenjen je Udruzi Kolibrić i liječenju oboljelih od spinalne mišićne atrofije...

"Hvala svima koji su se sjetili oboljelih od SMA u trenutku kad su ostavljeni od sustava. Vatreni su nas oduševljavali prije 20 godina, a i danas nalaze način da nas oduševe zajedno sa svima koji su pomogli ovom projektu," izjavila je Ana Alapić, predsjednica Udruge roditelja vitalno ugrožene djece Kolibrići i pozvala sugrađane da pogledaju film u kinima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Hrvatske film će biti prikazan i u Vittelu gdje je za vrijeme SP-a 1998. godine bila baza hrvatske reprezentacije, a potom i na festivalima diljem svijeta.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo