[FOTO] WALES - HRVATSKA 1:1: / Vatreni propustili potvrditi vizu za Euro! Imali smo nevjerojatan peh u Cardiffu

Image
Foto: PIXSELL

Vatreni su vodili 1:0, ali su na kraju ipak prosuli bodove

13.10.2019.
22:40
PIXSELL
VOYO logo

WALES - HRVATSKA 1:1

Wales (4-2-3-1): Hennessey - Davies, Rodon, Lockyer, Roberts - Allen, Ampadu - Bale, J. Williams, James - Moore

Hrvatska (4-2-3-1): Livaković - Barišić, Vida, Lovren, Jedvaj - Modrić, Kovačić - Perišić, Vlašić, Brekalo - Petković

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Hrvatska nogometna reprezentacija osvojila je bod na gostovanju u Cardiffu, gdje je protiv Walesa odigrala 1:1 (1:1). Međutim, u 89. minuti kapetan Vatrenih Luka Modrić šepajući, uz pomoć liječničke službe, morao napustiti travnjak nakon sudara s Wilsonom. Uz spomenuto, Kovačić je također teren napustio šepajući pa se nije vratio na početak drugog poluvremena, a zamijenjen je bio i Bruno Petković u drugom dijelu zbog udarca u gležanj. Za sljedeću utakmicu nemamo Lovrena zbog kartona kao ni Domagoj Vidu. Loša utakmica u Cardiffu, bez obzira na bod...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

OVO SU U CARDIFFU PRODUCENTI SAKRILI DA SE NE VIDI NA TV-U: Na terenu se odvijala prava drama

Image

OVO SU U CARDIFFU PRODUCENTI SAKRILI DA SE NE VIDI NA TV-U: Na terenu se odvijala prava drama

Vlašić zabio za 1:0

Inače, Nikola Vlašić je doveo Hrvatsku u vodstvo u 9. minuti, a u trećoj minuti sučevog dodatka u prvom dijelu izjednačio je Gareth Bale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je do vodećeg pogotka u 9. minuti stigla u tri poteza. Po lijevoj strani se prema kaznenom prostoru sjurio Josip Brekalo, navukao na sebe pozornost čak četvorice velših igrača, i dodao loptu usamljenom Bruni Petkoviću. Ovaj je proslijedio loptu još prema sredini, gdje je bio Nikola Vlašić, koji je s ruba kaznenog prostora preciznim urarcem pogodio donji desni kut domaćeg gola.

Kovačiću uzeta lopta pod prekršajem

U 13. minuti je vratar Hennessey spriječio Ivana Perišića da udvostruči hrvatsku prednost. Napadač Bayerna glavom je gađao lijevi donji kut, ali je domaći vratar odlično obranio precizan udarac. Kad se činilo da će Hrvatska na odmor s prednošću, Wales je izjednačio. Ben Davies je u čvrstom startu oteo loptu Mateu Kovačiću na 25 metara pod očitim prekršajem, pa je nakon toga odlično proigrao Garetha Balea koji je u prvom koraku prošao Dejana Lovrena i poslao loptu u suprotni kut pokraj noge Dominika Livakovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

U posljednjoj utakmici u ovim kvalifikacijama Hrvatska će 16. studenoga na Rujevici ugostiti Slovačku u utakmici u kojoj je našoj reprezentaciji i bod dovoljan za plasman na EURO 2020. U toj utakmici zbog trećeg žutog kartona neće moći igrati Dejan Lovren i Domagoj Vida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Kvalifikacije EURO 2020. SKUPINA E Mađarska - Azerbajdžan 1-0 (Korhut 10) Wales - Hrvatska 1-1 (Bale 45+3 / Vlašić 9)

Tekst se nastavlja ispod oglasa


GOTOVA JE UTAKMICA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Osam je minuta sudačke nadoknade.

89' - Luka mora izaći, leži Modrić na terenu nakon sudara Wilsona i Modrića. Kapetan se ne podiže, nosila hitaju u pomoć. U tom trenutku, navijači mu zvižde. Luka se pridigao uz zvižduke domaće publike. Bolničari i ljudi iz naše liječničke službe pomogli su Luki da izađe van terena. Nadamo se kako će s našim kapetanom biti sve OK. Umjesto njega ušao je Milan Badelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82' - Wales napada s lijeve strane, ali na svu sreću nije to stigao napadač Walesa James. Nije završnica bila u skladu s njegovom klasom koju je donio u reprezentaciju Walesa.

75' - Odlični Gareth Bale izbacio se na lijevu nogu dvadesetak metara od gola Dominika Livakovića i potegnuo svom silinom, ali Moore je odradio posao hrvatskih stopera i blokirao loptu u gol aut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' - Rebić je odmah unio živosti u igru Vatrenih te je na desnom boku odlično u priliku izbacio Rakitića. Htio je veznjak Barcelone nesebično podvaliti loptu u sredinu, ali dodao je Velšanima. Napad je za domaće nogometaše.

63' - Petković izlazi umjesto Rebića. Čini se kako je ozljeda gležnja Brune Petkovića razlog njegova izlaska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

62' - Sprema se u igru Ante Rebić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52' - Hvata se za gležanj Bruno Petković i gleda prema Zlatku Daliću. Nastavio je napadač Dinama s igrom, ali nije baš bio zadovoljan s sudačkom odlukom. Samo da se Petković ne ozlijedi.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

48' - Izgleda da je ovaj okršaj s Petkovićem dobro uzdrmao Ampadua jer je medicinska služba domaćih izvadila masku s kisikom i vratila 'na Zemlju' svog stopera. Ispratili su ga s terena i nije izgledao najprisebnije, a u igru je ušao Morell. Publika negoduje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Veznjak Barcelone pojačat će sredinu Hrvatske. Odmah na startu drugog dijela žuti je karton dobio Bruno Petković koji je pogodio Ampadua. Novi posao za medicinsku službu Walesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Ušao je Ivan Rakitić, izašao Mateo Kovačić koji ipak ne može nastaviti utakmicu.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GOTOVO JE PRVO POLUVRIJEME: Primili smo gol Kovačić šepa, za sljedeću utakmicu nemamo Lovrena zbog kartona kao ni Domagoj Vidu. Loš završetak prvog dijela.

45'+3 - Gareth Bale zabio je gol nakon što su Vatreni stali u obrani misleći da je prekršaj bio netom ranije na našem igraču. Čini se kako je bio prekršaj na Kovačiću, ali nema ništa od toga. 1:1.

40' - Wales sad ima nešto malo više loptu u svojim nogama, došli su na nekih 40 metara od gola Hrvatske.

34' - Kovačić je napravio nespretan faul na tridesetak metara od gola Dominika Livakovića, ali Velšani nisu imali preciznosti za gol.

31' - Utakmica je nakratko prekinuta jer je u terenu bio velški ekshibicionist, nije hrvatski, nego njihov na svu sreću. No, ubrzo ga je sustigla redarska služba i odvela s terena.

26' - Odlično igra Bruno Petković, vraća se Bruno u obranu, po loptu visoko nazad, sudjeluje u gradnji same igre, što inače nije njegova uloga. No, dosta se izvlači pa loptu prenosi naprijed.

25' - Barišić se odlično ubacuje dijagonalno i prema sredini s lijevog boka.

Galerija

19' -Hrvatska u prvih 20 minuta ima 81% posjeda lopte. Toliko o dominaciji Vatrenih u Cardiffu.

17' - Na nogama je James koji je dobio nogom u glavu od Domagoja Vide. Vratio se na teren nogometaš Uniteda i utakmica je nastavljena.

15' - Domagoja Vide neće biti protiv Slovačke! Stoper Bešiktaša dobio je žuti karton nakon neopreznog starta na Danielu Jamesu.

13' - Bruno Petković pokazao je kako može i asistirati, poslao je savršeno točnu loptu s 35 metara od protivničkog gola, a odlično je tukao Ivan Perišić u lijevu stranu gola.

9' - GOOOL: Nikola Vlašić zabio je s nekih 17 metara od stative lijevom nogom. Zlatko Dalić odlično je odlučio kad je u udarnih 11 uvrstio Nikolu Vlašića i Josipa Brekala koji su mu uzvratili na najljepši mogući način, i tako pokazali da su igrači koji će u budućnosti nositi Vatrene. Brekalo je prošao trojicu na lijevoj strani, dao loptu prema nepredvidivom Petkoviću koji je ostavio za Vlašića. Niksi je hrabro potegnuo i kraj dugog Hennesseyja zabio za vodstvo Hrvatske.

8' - Kakav bodycheck Dejana Lovrena! James je pretrčao hrvatsku obranu, ali Bjorn Kuipers odlučio je pustiti grublju igru i nema govora o penalu.

6' - Pokušao je Brekalo iz prve s nekih 27 metara, ali odlazi mu lopta preko noge, pa time i prilika.

4' - Hrvatska otvara utakmicu s jačim posjedom. Hrvatska je dvije minute imala loptu u posjedu, ali sad su se uključili i Velšani u igru.

3' - Moramo biti koncetrirani. Moore je novi igrač na koji treba obratiti pozornost. Upravo je on dao Slovacima gol.

1' - Počela je utakmica. Mirno gradimo prvi napad, lopta ide skroz iz zadnje linije prema naprijed. Na stadionu ima oko 33 000 gledatelja, od toga oko 1600 naših navijača.

20.35 - Prvotimac Vatrenih Ivan Perišić poručio je uoči dvoboja s Walesom:

Galerija

"Igramo za Hrvatsku, slušamo našeg izbornika i dajemo sve od sebe. Uvijek lovimo pobjedu!"

19.45 - Vlašić i Brekalo Dalićevi su igrači za budućnost reprezentacije, dok je Kovačić isprobani as čije vrijeme, također, u reprezentaciji tek dolazi... Uz spomenuto, i Bruno Petković pretvorio se u udarnu špicu Vatrenih.

19:20 - Stigli su sastavi. Dalić na teren šalje jedanaestoricu koja je i bila najavljena. Nema Rakitića i Rebića, dok je Brozović suspendiran zbog žutih kartona. Umjesto njih na teren je poslao Vlašića, Kovačića i Brekala.

Image
Image

19:15 - Uskoro bi trebali doći službeni sastavi.

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

13.10.2019., stadion Cardiff City, Cardiff, Wales - Kvalifikacije za Europsko prvenstvo, skupina E, 7. kolo, Wales - Hrvatska. Zagrijavanje igraca prije pocetka utakmice. Domagoj Vida, Luka Modric Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

18:10 - Uoči susreta došlo je do bliskog susreta navijača. Više o tome pročitajte i pogledajte .

17:07 - Ovo će biti 300. nastup Vatrenih od osnutka reprezentacije.

16:49 - Utakmicu će propustiti jedan od najboljih igrača domaće momčadi. O tome više pročitajte OVDJE.

16:21 - Hrvatska bi pobjedom osigurala nastup na smotri najboljih, a slučaju da Hrvatska u nedjelju osvoji bod, odluku bi odgodila do 16. studenog i dvoboja protiv Slovačke. Bio bi to susret u kojem bi nama bio dovoljan i bod, dok bi Slovaci morali juriti po tri boda.

Naravno, najgore bi bilo kada bi Dalićevi odabranici u nedjelju doživjeli poraz. Tada bi se i Velšani vratili u igru, pa bi se situacija zakomplicirala jer bi se za dva mjesta borile četiri reprezentacije. No, svjetski doprvaci bi i u toj situaciji imali sve u svojim rukama, utakmicu sa Slovacima na svom terenu u kojoj bi nam bod bio dovoljan.

NAVIJAČI VEĆ TULUMARE CARDIFFOM: Stigle i prve snimke treninga Vatrenih, pogledajte kako se pripremaju za Wales

Izbornik Zlatko Dalić najavio je neke korekcije. Rekao je da Hrvatska ne treba srljati u Walesu i da mora protivnicima oduzeti i skratiti prostor. Također, najavio je da mu se ne smije ponoviti Azerbajdžan i da će koristiti 15-16 igrača sigurno u utakmicama protiv Mađarske odnosno Walesa.

Vlašić ponovo u prvom planu

“Dobro se osjećam. Strašna je atmosfera u momčadi nakon utakmice u Splitu. Znamo kako smo na zadnjem okupljanje odigrali odlično prvu utakmicu, pa zeznuli drugu. Nadamo se da ćemo ovdje dovršiti posao i plasirati se na Europsko prvenstvo. Očekujem tvrdu utakmicu. U Osijeku je bila teška i u teškim uvjetima. Sada igraju pred svojim navijačima. Bit će jako teško, ali mislim da smo ipak kvalitetniji”, rekao je Nikola Vlašić koji bi trebao večeras nastupiti u prvom sastavu umjesto Ivana Rakitića.

Uz Vlašića koji je logična zamjena za Ivana Rakitića, u prvom sastavu trebao bi se naći Mateo Kovačić koji će pokriti mjesto Marcela Brozovića. O formi Kovačića nema upitnika jer mu je Frank Lampard u Chelseaju dao povjerenje i jako dobru minutažu da ga opravda. Milan Badelj možda bi bio i bolje rješenje za zadnjeg veznog, ali muči se s ozljedom i trenutno nije pouzdan.

Ostaje mjesto lijevog krila na kojem je igrao Ante Rebić kojeg bi zbog umora trebao zamijeniti igrač Wolfsburga Josip Brekalo. Evo kako bi to sve trebalo izgledati sa zamjenama.

Image
Foto: Lineupbuilder
Image
Foto: Lineupbuilder

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo