NOVA DESTINACIJA ZA OLMA, ALI TAMO GA NE BI HTJELI VIDJETI: / S Dinamom su već trgovali i zamalo upropastili Vatrenog

Image
Foto: Profimedia

Olma bi dočekala prva momčad i vjerojatno bi bio jedan od ključnih igrača

27.12.2019.
13:44
Profimedia
VOYO logo

Jasno je već gotovo svima da će ove zime Dinamo ostati bez najboljeg i najskupljeg igrača svih vremena, Španjolca, Danija Olma. Olmo je odavno prerastao Dinamo i Prvu HNL, čovjek je reprezentativac Španjolske, vrijedi 35 milijuna eura prema Transfermakrtu, ali u realnosti možda ga se može prodati iza dvostruko veći cifru, samo je glavno pitanje - kome?

Do sada nema tko se nije spominjao, od oba Manchestera, Tottenhama, Bayerna, Bayera, Borussije Monchengladbach, Juventusa, Milana, Barcelone, Real Madrida, Atletica, a posljednji se u utrku za Olmom uključio i talijanski velikan Napoli. Klub iz grada podno Vezuva ima već na neki način otvorenu trgovinu s Dinamom jer su prije nekoliko godina kupili Marka Roga za 15 milijuna eura, kojeg su, spomenimo usput, zamalo upropastili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

18.09.2019., stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Lige prvaka, skupina C, 1. kolo, GNK Dinamo - Atalanta B.C. Mislav Orsic, Dani Olmo Photo: Igor Soban/PIXSELL

Napeto pod Vezuvom

No, današnji Napoli nije niti sjena onog kada je Rog dolazio. Tada ih je vodio taktički genijalac Maurizio Sarri i bili su glavni konkurenti nedodirljivom Juventusu, ali danas su, pa najblaže rečeno, malo posrnuli. Otišao im je Carlo Ancelotti, a sprema se i egzodus najvećih zvijezda zbog neslaganja s kontroverznim predsjednikom Aurelijem De Laurentiisom koji je nedavno izazvao kaos naređenjem da svi moraju u karantenu, zbog čega su se brojni nogometaši i Ancelotti pobunili.

Međutim, klub je izborio nastavak sezone u Ligi prvaka i još nije preduboko potonuo u Serie A pa ih se ne može u potpunosti otpisati, a eto preuzeo ih je i Gennaro Gattuso, koji je proteklih sezona jedva održavao Milan na životu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

11.12.2019., stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Liga prvaka, skupina C, 6. kolo, GNK Dinamo - Manchester City. Dani Olmo Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Olmov rizik

Gattuso je pak vrlo brzo odlučio odstraniti predvodnike pobune, među kojima su i najvažniji igrači poput Koulibalyja i Mertensa, a netko ih treba i zamijeniti. E tu u priču upada Dani Olmo. Napoli ima dovoljno novca za Olma, a odlaskom Mertensa ostalo bi upražnjeno mjesto na krilu i Španjolac bi odmah preuzeo tu ulogu.

Prelazak u Napoli bio bi veliki rizik za Olma jer, eto zamalo su upropastili Marka Roga koji se srećom spasio u Cagliariju, ali to ujedno ne znači da bi Španjolca dočekao isti scenarij kao i Vatrenog. Roga je Sarri zacementirao za klupu i računao je na njega tek kao na pričuvu i povremeno mu je davao mrvice. Olma bi dočekala prva momčad i vjerojatno bi bio jedan od ključnih igrača. No, klub je za sada još uvijek u rasulu i pitanje je kako će se ta epizoda završiti i hoće li Olmo biti dio nje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo