15 GODINA ČEKANJA / Norveški mediji o Dinamu: 'Potpuno su gotovi, izgledali su uzdrmano protiv žutih dresova'

Image
Foto: Profimedia

Pellegrino, jedini strijelac na utakmici izjavio je da mu je osjećaj kao nakon poraza zbog puno neiskorištenih prilika

17.8.2022.
10:07
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši zagrebačkog Dinama poraženi su s 1-0 na gostovanju kod norveškog prvaka Bodo/Glimta u prvoj utakmici doigravanja za ulazak u Ligu prvaka.

Image
NET.HR DONOSI /

Pet ključnih stvari koje smo naučili iz sinoćnje utakmice Bodø/Glimt - Dinamo: Čačić jednu stvar nikako da nauči

Image
NET.HR DONOSI /

Pet ključnih stvari koje smo naučili iz sinoćnje utakmice Bodø/Glimt - Dinamo: Čačić jednu stvar nikako da nauči

Pogodak za pobjedu Norvežana postigao je u 37. minuti udarcem glavom Amahl Pellegrino na ubačaj Mugishe, a ovako su utakmicu vidjeli norveški mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvrat na Maksimiru na rasporedu je u srijedu, 24. kolovoza, s početkom u 21 sat, a dagbladet navodi kako je trener Norvežana Kjetil Knutsen već osjetio plavu hordu na Maksimiru kada je bio šef nogometne škole Branna, a o zagrebačkim navijačima kaže: "Srećom, sjedio sam u VIP loži, ali bilo je ludo", te nastavlja:

'Osjećaj kao nakon poraza'

"Moram vas podsjetiti da smo u Varšavi i protiv Celtica doživjeli dobar pritisak protivničkih navijača. Utakmica protiv Rome bila je posebna priča. Sjedio sam na tribinama. Ali iskustvo koje smo imali kada smo se vozili kroz grad. Mržnja na koju smo naišli tamo i na stadionu bila je jedna od najekstremnijih stvari koje možete doživjeti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
Image
Foto: Marko Lukunić/Pixsell

Pellegrino, jedini strijelac na utakmici izjavio je da mu je osjećaj kao nakon poraza zbog puno neiskorištenih prilika. Oyvind Alsaker, norveški nogometni komentator je izjavio da je Dinamo potpuno gotov, te podsjetio kolege kako Norveška nije imala predstavnika u grupnoj fazi Lige prvaka od 2007. godine.

Samouvjereni Dagbladet

"Gosti iz Hrvatske dugo su izgledali uzdrmani pred naletima žutih", naslov je televizijske postaje Norsk Rikskringkasting.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Remi u Zagrebu bit će dovoljan za Ligu prvaka", piše samouvjereno Dagbladet.

"Bodo/Glimt ima dobru situaciju nakon što je napravio posao u domaćoj utakmici, a zagrebački susret mora proći bez da bude okrznut, da bi postao prva norveška momčad u grupnoj fazi Lige prvaka nakon 15 godina", piše Aftenposten dodajući:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika utakmica

"Atmosfera je bila naelektrizirana, a publika je znala što je ulog i da je ovo velika utakmica za klub. Dan joj je podsjetnik na to kad je zasvirala himna Lige prvaka, koliko je to moćno bilo, zvučalo, izgledalo. Nada se da će je čuti još nekoliko puta ove jeseni, tad protiv zvijezda većih od onih koje ima zagrebački Dinamo."

Toma
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo