NEVIĐENO JAKI / Kako pobijediti Hrvatsku kad su tu Modrić, Rakitić i Mandžukić?

25.3.2015.
12:40
VOYO logo

"Pokušat ćemo iznenaditi Hrvatsku", naglasio je norveški izbornik Per-Mathias Hogmo u razgovoru za dnevnik 'Verdens Gang'.

Hogmo je istaknuo kako se Norvežani u Zagrebu neće nadigravati, pokušat će igrati sa što manje rizika, dodavši kako će biti teško nadmudriti sjajne hrvatske veznjake.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska reprezentacija teži posjedu lopte. Hrvati su iznimno jaki u igri s loptom, jedni od najboljih u Europi. Za nas je iznimno važno da pokušamo kontrolirati igru", dodao je norveški izbornik.

Hogmo je analizirao igru Vatrenih i smatra kako je obrana naš najslabiji dio momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska obrana ima tendenciju pada u igri. Pokušat ćemo iskoristiti prostor iza Modrića i Rakitića", poručio je Hogmo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Norveški mediji navode kako Hogmo dvoji oko formacije koju će postaviti u Zagrebu. Još nije prelomio hoće li to biti klasičnih 4-4-2 ili pak formacija 4-5-1. Većina se slaže kako norveško 'čudo od djeteta' 16-godišnji Martin Odegaarda neće biti u početnom sastavu.

"Postoji nekoliko upitnika oko sastava, no Hogmo je bliži odluci da zaigra s dva napadača Mohammedom Abdellaoueom i Havardom Nielsenom", piše list Adresseavisen, dok Aftenposten navodi kako će Norvežani protiv Hrvatske nastupiti u sastavu: Nyland - Elabdellaoui, Forren, Hovland, Linnes - Skjelbred, Tettey, Johansen, Moller Dahli - Nilsen, Elyounoussi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od ponajboljih norveških igrača, veznjak Hoffenheima Tarik Elyounoussi (27) uvjeren je kako Norveška u Zagrebu može i pobijediti.

"Nadam se našoj pobjedi 1:0. Hrvatska je vodeća u skupini, radi se o iznimno kvalitetnom sastavu, no uvjeren sam u pozitivan rezultat. Dobro smo se pripremili, a svoju priliku ćemo tražiti iz brzih kontri", poručio je Elyounoussi koji je rođen u Maroku, no u Norvešku se preselio kada je imao 12 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo