igrača čeka kazna / NK Solin o pozivu sutkinji na je**nje: 'Glupi seksistički ispad, ispričavamo joj se'

Image
Foto: Arhiva/Damir Špehar/PIXSELL

'O kazni igraču ćemo izvijestiti javnost kada se sastane disciplinska komisija kluba i sukladno pravilniku donese primjerenu odluku'

24.8.2019.
16:07
Arhiva/Damir Špehar/PIXSELL
VOYO logo

Četvrta sutkinja subotnje utakmice Sesvete - Solin (1-1) u Drugoj HNL Ivana Martinčić (34) iz Koprivnice prijavila je nogometaša Solina Vlatka Šimunca (29) da ju je nakon utakmice u tunelu seksistički napao riječima "Dođi da te je**mo!".

Dokažu li se njezini navodi u zapisniku, disciplinska komisija HNS-a Šimunca može kazniti od dvije do 12 utakmica zabrane igranja ili još drastičnije: sa šest mjeseci suspenzije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz kluba su poslali i očitovanje u kojem govore o "glupom seksističkom ispadu" i ispričavaju se sutkinji uz najavu kazne nogometašu. Prenosimo ga u cijelosti:

"Susret drugog kola 2. HNL između Sesveta i Solina udarna je vijest u medijima. Nažalost, ne zbog lijepog gola, odlične utakmice ili punih tribina, već zbog nesportskog ponašanja igrača našeg kluba Vlatka Šimunca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao ugledni športski kolektiv stogodišnje tradicije ne želimo i ne možemo pokušati relativizirati ono što se dogodilo. Podsjećamo, Vlatko je imao glupi seksistički ispad kojim je duboko povrijedio sutkinju utakmice, gospođu Ivanu Martinčić. Loše suđenje i vruća glava nikako ne umanjuju dimenziju incidenta. 

Stoga koristimo priliku izraziti najiskreniju ispriku gospođi Martinčić ne samo zbog negativne medijske percepcije kojoj je klub izložen već zato što se zaista imamo potrebu ispričati. NK Solin nije udruga koja potiče bilo kakav oblik nesnošljivosti, ponajmanje seksizam. Dapače, ponosni smo što svoju djecu odgajamo u duhu kulture dijaloga, poštovanja i tolerancije. Cijelu prošlu sezonu nismo dobili nijednu novčanu kaznu zbog nesportskog ponašanja svojih igrača, trenera, stručnog osoblja ili članova Uprave. Tim više nas boli ono što se dogodilo i što smo vijest u svim relevantnim medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga još jednom koristimo priliku ispričati se gospođi Martinčić i cijeloj športskoj i ukupnoj javnosti. Do sutkinje pokušavamo doći cijeli dan, ali iz razumljivih razloga ne želi komunicirati dalje o ovoj temi.

O kazni igraču izvijestit ćemo javnost kada se sastane disciplinska komisija kluba i sukladno pravilniku donese primjerenu odluku. Naravno, igrač će imati priliku obratiti se istoj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvršni odbor NK Solin"

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo