NITKO IH NE MOŽE SVLADATI: / Mourinhov United upisao devetu pobjedu u nizu

Image

Nogometaši Manchester Uniteda svladali su u utorak na svom Old Traffordu sastav Hull Cityja rezultatom 2-0 u prvoj polufinalnoj utakmici ovih dviju momčadi u Liga kupu.

10.1.2017.
22:55
VOYO logo

Uzvratni susret na rasporedu je 26. siječnja, a domaćin će biti posljednjeplasirana momčad Premier lige kojoj je ovo premijerno pojavljivanje u ovako kasnoj fazi ovog natjecanja.

United je u utakmicu ušao osokoljen nizom od četrnaest utakmica bez poraza kroz sva natjecanja, odnosno nizom od osam uzastopnih ogleda s punim plijenom. S druge strane centra nalazila se momčad koja je u posljednjih dvanaest međusobnih ogleda protiv velikana iz Manchestera stigla samo do jednog remija uz čak jedanaest poraza u spomenutom nizu. Očekivano, domaćin utakmice bio je dominantna momčad, no u prvih 45 minuta mreže su ostale netaknute, premda svakako treba naglasiti da je Hullov Diomande udarcem glavom uzdrmao vratnicu u 31. minuti susreta nakon što je De Gea već bio svladan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzdrmao je u nastavku okvir gola i sastav kojeg vodi Jose Mourinho, a koji je bio dominantan brojem prilika u ovoj utakmici, i to iz slobodnog udarca kojeg je izveo Paul Pogba u 73. Ipak, ono najvažnije za ovaj ogled dogodilo se u 56. minuti kada je Mhitarijanovo dodavanje glavom na drugu vratnicu u mrežu pospremio Juan Mata, odnosno u 87. kada je Marouane Fellaini glavom nadmudrio obranu i Eldina Jakupovića na Hullovom golu i postavio konačnih 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo