TRENERI KOJI SU NAJBRŽE DOBILI OTKAZ: / Engleski izbornik trajao je 67 dana - vječnost za trenera koji je otpušten nakon 10 minuta

Image

Prije desetak dana, a usred afere koja je dobrano potresla nogomet, ostavku na mjesto dužnosti izbornika engleske nogometne reprezentacije Samu Allardyceu je uručio Engleski nogometni savez.

8.10.2016.
10:05
VOYO logo

Allardyce je uhvaćen kako s lažnim konzorcijem s Dalekog istoka, koji su glumili novinari Daily Telegrapha, dogovara transfere igrača, a snimljene su i njegove izjave u kojima omalovažava svog prethodnika Roya Hodgsona. Dovoljno i previše da krovna organizacija engleskog nogometa isprati izbornika s dužnosti koju je obnašao tek 67 dana.

Malo više od dva mjeseca za kormilom kojeg bi se rado prihvatili mnogi i tek jedna odrađena utakmica u tom mandatu (pobjeda protiv Slovačke 1-0 u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo) definitivno je kratak period na radnom mjestu, no povijest pamti i primjere trenera koji su odlazi i mnogo ranije, a donosi ih Four Four Two.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TRAJAO JE 67 DANA: /

Englezi smijenili izbornika nakon tajne akcije novinara

Image
TRAJAO JE 67 DANA: /

Englezi smijenili izbornika nakon tajne akcije novinara

Martin Ling, Cambridge United (devet dana)

Nije imao zapaženu nogometnu karijeru, a takva mu je i trenerska. Ističe se ipak zbog jedne situacije iz 2009. godine. Preuzeo je Ling tada klupu niželigaša Cambridge Uniteda i to nakon što je njegov prethodnik s nje otišao uslijed razmirica s prvim čovjekom kluba. Posao je Ling odrađivao devet dana, bez da je momčad vodio u službenoj utakmici. I sam je imao 'nepremostive razlike' u razmišljanjima s predsjednikom. Kad je, pak, ovaj napustio klub, Ling se vratio i vodio momčad u 87 utakmica.

Image
Foto: Screenshot/YouTube

Kevin Cullis, Swansea City (osam dana)

Dan manje od Linga, ali s odrađene dvije utakmice. Bio je ili razrješen dužnosti ili je dao ostavku, ovisno o tome tko priču priča nakon što je u objema utakmicama njegova momčad poražena. Vodio je Swansea City, te 1996. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Billy McKinlay, Watford (osam dana)

Na klupi je naslijedio nekadašnjeg Barceloninog braniča Oscara Garciju nakon što je ovaj zbog zdravstvenih razloga napustio klub. Prvo je bio privremeno rješenje, tri dana potom dobio i stalno mjesto zbog čega je napustio funkciju pomoćnika izbornika Sjeverne Irske. Nakon pobjede i remija naslijedio ga je Slaviša Jokanović. Sve se dogodilo 2014.

Marcelo Bielsa, Lazio (dva dana)

Osebujni argentinski stručnjak koji svoj nadimak 'Luđak' često i dokazuje. Dana 6. srpnja najavljen je kao Lazijev trener za aktualnu sezonu, a samo dva potom dao ostavku. Svoj je potez objasnio prekršenom danom riječju predsjednika Claudija Lotita koji 'se nije držao obećanja o dovođenju pojačanja, a s obzirom da je nekoliko igrača napustilo klub bilo bi nemoguće raditi.' Jasno, na klupu u službenoj utakmici nije sjeo, a rimski klub reagirao je najavom tužbe u visini od 50 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leroy Rosenior, Torquay United (deset minuta)

Image
Foto: Scre

Imenovan je nekadašnji igrač niza engleskih klubova trenerom Torquay Uniteda i na toj je funkciji proveo razdoblje od 2002. do 2006. godine. Potom se 2007. ponovno odlučio prihvatiti poziv kluba i potpisao ugovor koji je trajao vjerojatno kao i sušenje tinte na njemu. Naime, u trenucima potpisivanja ugovora jedan je konzorcij kupio klub i na mjesto trenera postavio svog čovjeka, konkretno Paula Bucklea. Nepotrebno je reći da u tom trenerskom mandatu, u kojem je u 600 sekundi postao trener i ostao bez posla, Rosenior nije pokazao mnogo od svojih taktičkih zamisli...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo