OVO VAM JE PROMAKLO / Niste niti svjesni što je Kovačić napravio. Prekrasan gol u potpunosti zasjenio gotovo nestvarne poteze Vatrenog

Image
Foto: Profimedia

Kovačićev gol svakako je bio najjači "highlight" utakmice, ali je usput u potpunosti zasjenio sav ostali posao koji je Vatreni napravio tijekom utakmice

3.1.2022.
9:14
Profimedia
VOYO logo

U derbiju 21. kola engleskog nogometnog prvenstva Chelsea i Liverpool su na Stamford Bridgeu odigrali 2-2, a za domaći sastav fenomenalan pogodak postigao je hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić.

"Bluesi" i "Redsi" su pružili sjajnu predstavu koja je završila 2-2, pri čemu su sva četiri gola pala u prvom dijelu, a za potez utakmice zaslužan je hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić koji je u 42. minuti fenomenalno zabio za 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovačić je nakon ubačaja iz slobodnog udarca dočekao odbijenu loptu te sa 20 metara iz prve opalio i pogodio lijevi gornji kut suparničkog gola. Bio je to njegov drugi gol ove sezone nakon što je zabio u rujnu u pobjedi 3-0 protiv Aston Ville. Kovačić je odigrao cijeli susret i bio je jedan od najboljih igrača na terenu.

Image
Image

Nestvarna statistika

Kovačićev gol svakako je bio najjači "highlight" utakmice, ali je usput u potpunosti zasjenio sav ostali posao koji je Vatreni napravio tijekom utakmice, a napravio je čudesan posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije svega, Kovačić je imao stopostotni učinak startova na loptu i stopostotnu uspješnost kada su u pitanju driblinzi, a osvojio je i sve zračne duele. Što se duela na tlu tiče, skupio ih je čak 93 posto, odnosno, 12 od 13.

Imao je i 105 dodira s loptom, 81 posto uspješnosti u dodavanjima, četiri od sedam točnih dugih lopti. Imao je čak 11 osvojenih ničijih lopti i 11 ulazaka u zadnju trećinu. I dakako, bio je igrač utakmice s 8.4 ocjenom prema SofaScoreu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je još izdvojiti i Kovačićevu "heat mapu" i usporediti je s onom N'Gola Kantea, za kojeg mnogi kažu da je najvažniji i najbolji veznjak Chelseaja, ali Kovačićeva statistika i mapa nam izgleda znatno bolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo