'NEPRIHVATLJIV BROJ POGREŠAKA' / Je li moguće da je to upravo rekao? Šef hrvatskih sudaca Bruno Marić priznao da se moraju ispričati navijačima

Image
Foto: PIXSELL, Hrvoje Jelavić

Bruno Marić je u posljednjem intervjuu istaknuo da je zadovoljan suđenjem, ali i da je broj pogrešaka u posljednjim kolima bio neprihvatljiv

24.10.2022.
12:10
PIXSELL, Hrvoje Jelavić
VOYO logo

Šef hrvatskih sudaca Bruno Marić gostovao je na Hrvatskom radiju i progovorio o suđenju u HNL-u i ispričao se navijačima zbog brojnih pogrešaka u posljednjim kolima.

Image
POD VELIKIM STRESOM /

Bruno Marić završio u bolnici: 'Bio sam kod kuće kada sam se počeo osjećati loše..'

Image
POD VELIKIM STRESOM /

Bruno Marić završio u bolnici: 'Bio sam kod kuće kada sam se počeo osjećati loše..'

"Zadnje kolo sam jako zadovoljan suđenjem, zadnje kolo imali smo nekih sitnih pogrešaka, netko će reći da nisu baš sitne, ali suđenje je izuzetno težak posao, posebno u Hrvatskoj, dojam nakon derbija je vrlo dobro suđenje. Imamo neke situacije koje ćemo morati analizirati, a imali smo i neke situacije koje smo dodatnom analizom utvrdili, ali generalno, kolo je završilo bez većih problema. Imali smo u zadnjoj utakmice kola Slaven Belupo - Rijeka vidjeti izvanredno suđenje od naše mlade nade Ante Čuline", rekao je na početku pa ponovio da je suđenje na derbiju dinama i Hajduka bilo dobro te da je jedanaesterac za modre bio ispravan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom je usporedio suđenje u ovoj sa suđenjem u prošlim sezonama.

"Ja bih rekao da smo u zadnja dva kola imali veliki broj pogrešaka, a posebno kolo prije ovoga, kada je taj broj pogrešaka bio neprihvatljiv, ali ako pogledamo da smo u prvih osam kola imali samo jednu VAR intervenciju, mi kad smo dobri, onda se nas ne hvali, navikli smo na to. Nogometni sudac nije lako zanimanje, kritike će uvijek biti velike kada bude lošije suđenje. Moramo istrpjeti mlade suce i kada ne briljiraju, zbog budućnosti hrvatskog nogometa i suđenja, isto kao što to rade u Dinamu s Baturinom ili u Hajduku s Biukom, dobivaju priliku čak i kad ne igraju dobro. Ne bih se složio s tom konstatacijom onda, nogomet je pun emocija i danas je teško voditi klubove, ali to nije razlog da se suce samo kritizira, kritike su predimenzionirane. Izuzetak je prethodno kolo, to smo se ispričali svim klubovima, ja osobno", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo