NISMO NI SVJESNI KOLIKO JE DINAMO U BITI JAK: / Englezi sastavili najboljih 11 'modrih'. Da su ostali možda bi osvojili Ligu prvaka

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

'Gotovo svi najbolji igrači Hrvatske u proteklih nekoliko desetljeća u jednom su se trenutku igrali na stadionu Maksimir'

9.5.2020.
8:48
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Ugledni engleski portal za praćenje nogometne statistike, Squawka, posvetila je nekoliko redaka hrvatskom prvaku, Dinamu, odnosno, igračima koje je zagrebački klub kroz godine stvorio.

"Od svog osnutka 1992. godine jedna je momčad vladala nadmoćno u hrvatskoj Prvoj ligi: zagrebački Dinamo. Tijekom proteklih 27 sezona najveći hrvatski klub osvojio je impresivnih 20 ligaških naslova, uključujući sve osim jednog od posljednjih 14. I nije teško shvatiti zašto su bili tako dominantni s obzirom na neke igrače koji su godinama nosili plavu košulju. Gotovo svi najbolji igrači Hrvatske u proteklih nekoliko desetljeća u jednom su se trenutku igrali na stadionu Maksimir, neovisno o tome jesu li prošli kroz omladinske redove ili su došli iz manjih klubova širom zemlje", započinju tako članak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bili bi među najboljima'

Tvrde kako je Dinamo lako mogao imati jednu od najjačih momčadi u Europi, da im europski velikani nisu odvukli sve igrače koji su imalo vrijedili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nažalost, kad god bi neki igrač pokazao potencijal za Modre, obično bi ga uzeo neki od bogatijih europskih klubova i rijetko je netko od igrača skupio više od 100 nastupa prije odlaska. Srećom, Dinamo posjeduje jednu od najboljih akademija mladih u svjetskom nogometu, koja mu omogućuje im da iznova pronalazi igrače i nosi se s gubitkom najtalentiranijih zvijezda. Da su uspjeli zadržati sve svoje najbolje igrače, bez sumnje bi u jednoj ili drugoj fazi bili jedna od najboljih momčadi na kontinentu", pišu Englezi.

Izvukli su zatim i najboljih 11 Dinama, odnsono kako bi 'Modri' izgledali sada da nisu prodavali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izgledali bi ovako - Eduardo; Jedvaj, Ćorluka, Lovren, Vrsaljko; Modrić, Brozović, Kovačić; Olmo, Mandžukić, Pjaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo