'NISMO DOŠLI NA IZLET': / Golman Vatrenih širi optimizam pred utakmicu protiv Meksika

Image

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrat će u noći sa subote na nedjelju prijateljski ogled s meksičkom izabranom vrstom.

27.5.2017.
10:52
VOYO logo

"Došli smo bez dosta standardnih igrača, ali oni koji su došli žele se pokazati u najboljem svjetlu i otvoriti si put u svojim karijerama. Mladi su i sigurno će pokušati opravdati poziv i dostojno braniti hrvatski dres i hrvatske boje. S obzirom da sam među iskusnijima, pokušat ću im pomoći savjetom i mi stariji ćemo preuzeti odgovornost, odnosno pobrinuti se da rasterećeno pokažu svoje kvalitete", kazao je bivši čuvar Hajdukove mreže, sada vratar belgijskog Genta.

'Nismo na izletu'

"Nismo došli u SAD na izlet, došli smo odigrati utakmicu od velikog značaja. Meksiko je velika momčad, neće nam biti lako, ali napravit ćemo sve kako bismo izvukli pozitivan rezultat. Bilo bi nam teško i u najjačem sastavu, ali prikazat ćemo pravi odnos prema svom grbu i puno zalaganje", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kalinić inzistira da hrvatska reprezentacija čak i u ovakvom sastavu ima pravo nadati se dobrom rezultatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne može se složiti momčad u tri ili četiri dana, ali najvažnije je da budemo kompaktni na terenu, posebno s čvrstom obranom i brzim izlascima u napad. U svakoj utakmici se stvari mogu okrenuti na dobru i na lošu stranu - kako je, primjerice, bilo i u Estoniji - ali zato je nogomet i zanimljiv, ne pobjeđuje uvijek bolja momčad. Mislim da ćemo imati svoje šanse i nadam se da ćemo ih iskoristiti".

Nakon povratka iz SAD-a, Vatrenima slijedi utakmica protiv Islanda u sklopu kvalifikacija za odlazak na SP 2018.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji vratar u Belgiji

"Radi se o možda i najlošijem kvalifikacijskom terminu jer su svi umorni na kraju klupske sezone. Očekuje nas nezgodan susret na Islandu, ali imamo snažnu reprezentaciju i pobjeda ne bi trebala doći u pitanje. Imamo odlične igrače, koji bi bili jednako odlični čak i da ne igraju u tolikom broju u završnici Lige prvaka, i to se vidi na terenu. Sve što rade u klubovima donesu među Vatrene, za Hrvatsku igraju punim nabojem. To će napraviti i u Reykjaviku", tvrdi Kalinić kojem je bilo potrebno tek nekoliko mjeseci u Gentu da ga navijači tog kluba izaberu za najboljeg igrača, a okitio se i titulu najboljeg vartara lige po izboru igrača.

"Liga je izrazito jaka, klubovi su izjednačeni, a nogomet je kvalitetan. Tome doprinosi i velika posjećenost, stadioni su rasprodani i to je nama igračima veliki motiv da pružimo sve od sebe. Nagrada mi je velika čast i poticaj za dalje - nisam razmišljao o tome da moram biti najbolji, nego sam želio raditi najbolje što mogu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo