NIKOLA JURČEVIĆ / 'Kombinatorikom i pas igrom neutralizirali smo Nizozemce'

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Nikola Jurčević detektirao je ključne detalje veličanstvene pobjede hrvatske nogometne reprezentacije protiv Nizozemske

15.6.2023.
8:01
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Kakva noć, ludilo u nama... Ovako bi najradije zapjevali nakon viđenog sinoć na De Kuipu u spektakularnoj utakmici Final Foura Lige nacija između Nizozemske i Hrvatske (2-4).

O ovom ćemo pričati unucima

Bio je to dvoboj koji ćemo, kako se to ono popularno kaže, pričat unucima, utakmica za pamćenje. Gubili smo 1-0, pa onda vodili 2-1 i 36 sekundi prije kraja dvoboja, kad smo se već svi veselili tom finalu Lige nacija, igrač s klupe Noa Laong nam je zabio gol za 2-2 i produžetke. Ne i ohladio više od 14 000 vjernih i spremnih hrvatskih duša u Rotterdamu koji su Vatrenima stvorili domaćinsku atmosferu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BRAVO VATRENI /

Hrvatska nakon drame u 120 minuta srušila Nizozemsku za finale Lige nacija

Image
BRAVO VATRENI /

Hrvatska nakon drame u 120 minuta srušila Nizozemsku za finale Lige nacija

Bruno Petković igrač za velike utakmice

Bruno Petković, naš jocker s klupe, igrač za velike utakmice, zabio je potom u 99. s nekih 22 metra golčinu za 3-2, a konačnih 4-2 postavio je Luka Modrić iz penala kojeg je iznudio Petković. I slavlje je moglo početi.

U biti, slavlje nikad nije ni prestajalo jer hrvatski navijači stvorili su jednu od najboljih atmosfera ikad kad je riječ o gostovanjima nacionalne nogometne momčadi, a njihovi ljubimci ostvarili epsku pobjedu za svoje prvo finale Lige nacija u njenom trećem izdanju...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bilo je kao da se igra utakmica SP-a'

Za komentar utakmice portal Net.hr zamolio je Nikolu Jurčevića, poznatog nogometnog trenera, bivšeg nogometaša, reprezentativca Hrvatske koji se javio odmah nakon dvoboja...

"Jedna fenomenalna utakmica. Bili smo u nekom raspoloženju kao da se igra Svjetsko prvenstvo zahvaljujući jednoj fantastičnoj predstavi Hrvatske koja je pokazala jednu, ne samo igračku kvalitetu, taj raskoš talenta, nego i jednostavno jednu psihološku kvalitetu da se i u ovim teškim trenucima, kad smo i primili taj gol u 96., na kraju vratimo i odigramo fenomenalne produžetke. Stvarno je ovo bila jedna spektakularna utakmica, dokaz jedne vrhunske kvalitete hrvatske nogometne reprezentacije", kazao je oduševljeni Nikola Jurčević i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Taktički smo odigrali izvenradno, Dalić je povlačio dobre poteze'

"Slažem se da je Zlatko Dalić opet povlačio dobre poteze. Taktički smo odigrali izvanrednu utakmicu. Naravno, u njoj je bilo različitih faza igre i različitih situacija viđenih u utakmici, koje su se dogodile... Znači, od varijanti da smo jako dobro igrali taj ofenzivni presing, gdje nismo dozvolili Nizozemcima da na neki način razviju svoju igru. S druge strane smo svojom kombinatorikom i pas igrom neutralizirali Nizozemce, nismo im dozvolili da nam nametnu neki tempo igre, ako se uzme u obzir karakteristike njihovih igrača. Jednostavno, odigrali smo na vrlo inteligentan način kroz jednu kombinatoriku, pas igru. Većim dijelom smo ih držali u situaciji da nisu mogli napraviti ništa posebno opasno za naš gol".

'Volio bih Talijane u finalu'

Popularni Jura je rekao i kako osim tih nekih izdvojenih prilika Oranja kao što je bio prvi gol, gdje se prvi put u dvoboju dogodio jedan višak preko kojeg su Nizozemci došli do vodećeg gola 1-0 i do tog fliper gola u samoj završnici utakmice. U svemu ostalom su Vatreni pokazali da imaju kvalitetu, talent i prije svega jedan nevjerojatan momčadski duh i kvalitetu da ovakvu utakmicu dobijemo. Nikola Jurčević bi volio da Hrvatska u finalu Lige nacija igra protiv mušterija...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Volio bih da igramo s Talijanima", zaključio je Nikola Jurčević.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo