VIDEO: / Igor Štimac smijenjen, Niko Kovač vodi Hrvatsku na SP!

Igor Štimac neslavno je završio svoju epizodu na klupi naše reprezentacije, a novi v. d. izbornika je Niko Kovač.

16.10.2013.
10:28
VOYO logo

"Teško mi je u ovom trenutku donijeti ovako važnu odluku, ipak je gospodin Igor Štimac bio dugo godina na projektu Vatrenih i imao maksimalnu podršku HNS-a, ali zbog novih nastalih događaja, loših rezultata...", krenuo je u priču predsjednik HNS-a Davor Šuker i poentirao:

"Igor Štimac razriješen je dužnosti. Niko Kovač se imenuje za v.d. izbornika Hrvatske s namjerom da ostane trajno. Dodatne kvalifikacije nisu uvjet njegovog ostanka."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog sukoba na terenu Hampden Parka, financijski su kažnjeni Dejan Lovren i Ivan Strinić s po 20.000 eura, a Šuker je odbacio priče o burnom Izvršnom odboru.

"Nije bilo dramatično. Od srca je bilo teško donijeti odluku zbog mog bivšeg suigrača Igora Štimca, ali moramo paziti na ugled reprezentacije. Nije bilo lako gubiti u povijesnoj zemlji poput Škotske, na kraju sam tužan zbog svih scena koje su se dogodile. Jednoglasno je donesena odluka, to je poruka da HNS brine o svom poslu. Tužan sam i sretan, nadam se da će nas Kovač odvesti na SP."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/OnS732vuv08

Šuker se nije želio vraćati u prošlost i govoriti tko je postavio Štimca, a nije dao ni odgovor zašto Štimac nije ranije maknut s mjesta izbornika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zato što smo kao pravi profesionalci, kao sportaši... Nadam se da ćete shvatiti da ćete u budućnosti dobiti odgovor na pitanje", rekao je Šuker i prihvatio 'odgovornost':

"Da nisam odgovorna osoba ne bih u pet ujutro izrekao da je Štimac smijenjen. Nadam se da ćemo se sa Štimcem rastati kao ljudi, u ugovoru stoje koje su obveze HNS-a i Štimca u ovakvoj situaciji."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovač je navodno bio jedini kandidat:

"Jednoglasno je izabran. Još do dan-danas nisam vidio takav entuzijazam za takvu odluku... Predstoji nam mukotrpan rad, a izbornik ima sve ovlasti napraviti svoj tim", razbacivao se Štimac floskulama i objasnio zašto baš Niko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je slijed događaja i pogled za budućnost. Kao bivši suigrač i kapetan, čovjek koji osjeća Hrvatsku i 'ginuo' je za nju na terenu. Napravio je odličan imidž s U21 reprezentacijom. Imali smo viziju, zato mi je drago da je jednoglasno izabran. Molim sve da pomognu novim izborniku, nadam se da ćemo se uspjeti plasirati u Brazil."

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo