Bravo majstore: Cijela Hrvatska sada zna zašto idemo na SP!

Kod Nike Kovača nema puno dvoumljenja.

15.3.2014.
11:34
VOYO logo

U jednom od svojih rijetkih intervjua, izbornik hrvatske ngoometne reprezentacije progovorio je o nadolazećem SP-u, ali se osvrnuo i na trenutno stanje naših igrača. Konkretno, na utakmicu protiv Švicarske (2:2) u St. Gallenu.

"Tražio sam maksimalni pristup od svih, to nisam vidio u prvom dijelu. Tek u nastavku smo više djelovali u kontekstu onog što zahtijevam kao prioritet, a to je promjena svijesti. Samo s tom promjenom možemo napraviti iskorak i podignuti na višu razinu potencijal reprezentacije. Dakle, nema jednog pristupa prijateljskoj i drugog kvalifikacijskoj utakmici, moja će Hrvatska morati u ama baš svakoj prilici ići do maksimuma. Druga je stvar hoće li igrati bolje ili slabije, ali prioritet je da nam pristup bude do daske. Rezultat je OK, točno je, pogotovo što je Švicarska vrlo snažna momčad. No, bilo bi mi draže da vidimo kakvi bi efekti s takvim suparnikom bili da smo 90 minuta djelovali na maksimumu. Tako se ide iskoraku", poručio je Niko Kovač igračima u razgovoru za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/1MqgETd5mPs

Izbornik ima viziju koga će voditi u Brazil, pa iako ne želi govoriti o imenima, najavio je i neka iznenađenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekli smo da nećemo o imenima, ali OK, mogu kazati da ovog trena, samo da bude zdravlja, 15-16 igrača su sigurni za Brazil. Ostaje dakle sedam pozicija u kojima su po dva ili negdje tri kandidata. Svi imaju priliku nametnuti se, nikome ništa nisam obećao, a niti sam ikome zatvorio vrata. I u javnosti vidim mnoge definirane stavove iako oko tih nekih situacija i nije baš tako. Jasan sam od početka, u Brazil ide 20 igrača i tri vratara, za svaku poziciju želimo dva rješenja. Nisam sklon da igrači miješaju svoje odnosno krpaju tuđe pozicije".

Bilo je dosad i problema s nekim igračima Dinama. Kovač ne želi o imenima, ali jasno je odredio kriterij za odlazak u Brazil.

"Samo jedan kriterij, tko je dobar, a tko nije dobar igrač. Oni za koje procijenim temeljem svoje vizije igre da će mi u danom trenutku biti najbolja garancija za ispunjenje taktičkih ciljeva, taj će biti u reprezentaciji. Mi u Brazil ne idemo stvarati budućnost, mi idemo odigrati turnir najbolje što možemo...".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo