PRIJELOMNI TRENUTAK / Potez kojim si je Kovač zapečatio sudbinu. Sve je počelo jednom zabranom i otvaranjem 'otrovne' WhatsApp grupe

Image

Kovač je u jednom trenutku počeo gubiti kontrolu nad svlačionicom

17.11.2021.
14:32
VOYO logo

Ponajbolji hrvatski trener i bivši izbornik NIko Kovač, preuzeo je klupu minhenskog Bayerna u srpnju 2018. godine i nakon osvojene sezone, Superkupa i Kupa smijenjen je u studenom 2019. godine i to uz podosta prašine.

Kovač je u jednom trenutku počeo gubiti kontrolu nad svlačionicom i pred sam kraj mandata o njemu su se pisale svakakve stvari i nogometaši Bayerna organizirali su svojevrsnu pobunu te je klub bio primoran dati mu otkaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački Bild objavio je sada članak u kojem objašnjava kako je i gdje započeo pad Nike Kovača u Bayernu. Navode kako je Kovač ušao u sukob s igračima već za vrijeme Champions Cupa u ljetnoj predsezoni 2019. godine u SAD-u.

Image

Zabranio provod igračima

Nakon utakmice Bayerna i Juventusa u Philadelphiji, krenuo je s igračima prema Miamiju gdje se igrala pripremna utakmica protiv Manchester Cityja, a momčadi su tada priključeni brojni mladi igrači kojima je trebala šansa. Momčad je tijekom boravka u elitnom turističkom gradu poznatom po ludim tulumima, htjela organizirati jedan noćni provod, ali Kovač je to zabranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrači su bili revoltirani i ogorčeni odlukom hrvatskog trenera, a posebice Rafinha, Alaba i Ribery, i osnovali su WhatsApp grupu pod imenom "Miami Nights". U grupu su dodali sve igrače Bayerna, ali neki su odmah napustili grupu. Na kraju je nekolicina njih, koje Bild nije htio imenovati, ipak napustila tajno hotel i otišla u provod te se u hotel vratila tek u šest ujutro.

Image

Nije trebao zažmiriti

Bild piše kako je Kovač zažmirio na neposluh nekolicine igrača koji su izašli u provod. "Veliki test bio je vidjeti kako će Niko Kovač reagirati znajući da su igrači ignorirali njegove naredbe. A hrvatski stručnjak sve je odlučio ignorirati", piše Bild čijem je novinaru Christianu Falku jedan anonimni igrač Bayerna sve ispričao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayernov anonimni nogometaš kazao je da je Kovač ipak trebao kazniti neposlušne igrače.

"Kada je trener izdao takvu naredbu onda je trebao sve popratiti i s posljedicama. Mi bismo to prihvatili. Ali time što Kovač nije reagirao, izgubio nas je. Momčad je opet zajedno izašla više puta sljedećih mjeseci. Respekt prema treneru tako izgubljen od starta", rekao je novinaru Bilda anonimni igrač Bayerna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo