NIJEMCI POKREĆU NOVU NOGOMETNU REVOLUCIJU? / Ovaj potez će razbjesniti mnoge, ali mogao bi biti spasonosan za sport

Image
Foto: Profimedia

'Moramo naučiti iz svojih grešaka, jer je kriza prilika za restrukturiranje nogometa'

25.5.2020.
21:51
Profimedia
VOYO logo

Predsjednik Njemačkog nogometnog saveza (DFB) Fritz Keller pozvao je na izvanrednoj virtualnoj sjednici DFB-a na ograničavanje plaća nogometaša.

"Nogomet mora naučiti dugoročne lekcije iz ove krize, s boljom financijskom kontrolom i ograničenjem plaća igrača, kako bi zadržali navijače," rekao je Keller.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo profesionalni nogomet donijeti ljudima, u njihov svakodnevni svijet. Dakle, potreban nam je poboljšani sustav financijske kontrole i, da, ograničenje plaća", dodao je Keller u svom virtualnom obraćanju.

Image

22.05.2020, Allianz Arena, München, GER, 1.FBL, FC Bayern München vs Eintracht Frankfurt 23.05.2020 ,

Ersatzspieler FCB mit Mundschutz und Abstand auf der Tribüne *** Local Caption *** Â' pixathlon//PIXATHLON_1.829/2005241100/Credit:PIXATHLON/SIPA/2005241100, Image: 521876509, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: PIXATHLON / Sipa Press / Profimedia

Restrukturiranje nogometa

Njemačka bundesliga bila je zatvorena više od dva mjeseca, prije nego što je postala prva velika nogometna liga koja je nastavila s natjecanjem prošlog tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo naučiti iz svojih grešaka, jer je kriza prilika za restrukturiranje nogometa", istaknuo je predsjednik DFB-a.

Keller je kazao da o nogometu treba razmišljati dugoročno. "Provizije za agente i ogromni transferi iritiraju društvo i odvlače ih od našeg voljenog sporta. Nogomet mora ponuditi zadovoljavajuće odgovore na ta pitanja. Ne trebaju nam samo nova pravila, već i novi stav", zaključio je Keller.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DFB je također, odobrio ponovno pokretanje treće lige 30. svibnja, a sezona će završiti 4. srpnja, usprkos protivljenju nekih članova koji su pozvali na prekid sezone. Njemačka je prijavila oko 178.570 pozitivnih slučajeva koronavirusa, dok je broj poginulih u ponedjeljak porastao na 8.257.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo