'HVALA SVIMA' / Nije morala u veliku potragu: Borussija ekspresno pronašla novog trenera

Image
Foto: profimedia

Terzićev odlazak s klupe te pomlađivanje igračkog kadra, dokaz su da je Borussia u ovom prijelaznom roku odlučila napraviti zaokret

14.6.2024.
19:18
profimedia
VOYO logo

Nuri Sahin imenovan je novim trenerom Borussije Dortmund umjesto Edina Terzića, a ovogodišnji finalist Lige prvaka je u petak potvrdio i odlazak braniča Matsa Hummelsa.

Image
'Doviđenja, ne zbogom' /

Terzić podnio ostavku, za sve je kriva svađa s legendom kluba

Image
'Doviđenja, ne zbogom' /

Terzić podnio ostavku, za sve je kriva svađa s legendom kluba

Dortmundski klub je objavio da će Sahin, koji je dio igračke karijere proveo u crno-žutom dresu, s Borussijom potpisati ugovor do ljeta 2027. Prethodno je bio trener turskog Antalyaspora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Terzićev odlazak s klupe te pomlađivanje igračkog kadra, dokaz su da je Borussia u ovom prijelaznom roku odlučila napraviti zaokret, nakon što je u prošloj sezoni osvojila tek peto mjesto u Bundesligi. Loš dojam nije mogao popraviti ni plasman u finale Lige prvaka, u kojem je dortmundska momčad poražena od Real Madrida.

"Nuri Sahin nam je pomogao da dođemo do finala Lige prvaka prošle sezone. Bio je naš igrač i pomoćni trener pa zna kako klub funkcionira – i iznad svega zna kako biti uspješan", rekao je sportski direktor Borussije Dortmund Sebastian Kehl.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši turski veznjak je odigrao 274 utakmice za Dortmund između 2005. i 2011. te osvojio naslov prvaka Njemačke u svojoj posljednjoj sezoni. Trenirao je Antalyaspor od 2021 do 2023.

"Velika mi je čast biti glavni trener Borussije Dortmund. Želio bih zahvaliti svima u vodstvu kluba na povjerenju koje su mi ukazali i jako se veselim svojoj novoj ulozi", rekao je Sahin te dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od prvog dana učinit ćemo sve što možemo te raditi s energijom i strašću kako bismo ovaj klub učinili što uspješnijim."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo