NIGERIJAC KOJI JE DVAPUT ZABIO MESSIJEVOJ DRUŽINI PRIJETI HRVATSKOJ: / 'Znamo kako protiv vas, kako vam se suprotstaviti'

Image
Foto: AFP

Hrvatska Svjetsko prvenstvo otvara utakmicom protiv Nigerije

29.5.2018.
11:53
AFP
VOYO logo

Dubok je trag u moskovskom CSKA ostavio Ahmed Musa, 25-godišnji nigerijski napadač čiji su golovi pomogli toj ruskoj momčadi stići do ukupno šest naslova, od čega tri u tamošnjem prvenstvu. Dobre su ga igre katapultirale u Leicester City u kojem sreću nije pronašao pa je u zimskom prijelaznom roku vraćen na posudbu u okruženje u kojem se dobro snalazio. U deset je utakmica za CSKA potom potvrdio spremnost sa šest golova i tri asistencije.

Prijetit će sad Musa ambicijama hrvatske nogometne reprezentacije, baš protiv njega i njegove momčadi Vatreni otvaraju svoj hod Svjetskim prvenstvom. Inače, u pitanju je igrač koji je na prošlom Svjetskom prvenstvu postigao oba pogotka u 2-3 porazu protiv Argentine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrić i Hrvatska

Razgovor za nogometni portal Goal otvorio je priznanjem da poštuje hrvatsku reprezentaciju u kojoj se najviše divi Luki Modriću.

"Moje mišljenje o Hrvatskoj? Svi znamo koliko je to kvalitetna reprezentacija, pa vaši igrači igraju u najboljim svjetskim klubovima, nikome se u Rusiji neće biti lako nositi s vama. Opet, mi smo puni optimizma, imamo dobru atmosferu u reprezentaciji i vjerujemo da ćemo se u Rusiji s vama uspješno nositi. Za mene je daleko najbolji hrvatski nogometaš Luka Modrić. I koliko god cijenim vašu reprezentaciju, pa i sve vaše igrače, oko tog pitanja za mene nema nikakve dvojbe. Modrić je strašan igrač, izuzetno mi se sviđa njegov način igre, pa on je i jedan od ponajboljih igrača Reala."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plan za utakmicu protiv Hrvatske igrači Nigerije, tvrdi, imaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iskreno, mi već znamo kako ćemo igrati s vama, kako vam se suprotstaviti. Ali, naravno da vam neću otkriti sada otkriti naše planove, ne ovoga puta. Naši ciljevi su sasvim jasni; prvu utakmicu nipošto ne smijemo izgubiti, a svi priželjkujemo plasman u nokaut fazu SP-a. Znamo da imamo tešku skupinu, ali znamo i da vrijedimo. Pa neka drugi malo misle i o nama."

Protiv Hrvatske – ne izgubiti

Poštuje Andreja Kramarića protiv kojeg je igrao u utakmici na SP-u za igrače do 20 godine (i zabio Hrvatskoj u 5-2 pobjedi), naziva ga 'dobrim, dobrim napadačem', a znan mu je i Vedran Ćorluka iz ruskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma mi smo toliko puta u posljednje četiri godine međusobno susreli na terenu da smo si već jako dobri, haha. I onako srdačno popričamo prije svake utakmice. Ćorluka je iskusan, ali i jako, baš jako inteligentan branič."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan da opiše skupinu SP-a u kojoj su Argentina, Hrvatska, Island i Nigerija, Musa je odgovorio:

"Ma ne moram je ni opisivati, pa svi znaju koliko je to teška i zahtjevna skupina. Argentina je možda po imenima najjača reprezentacija skupine, ali siguran sam kako i Hrvatska i Nigerija traže plasman u daljnju fazu natjecanja. Bit će jako zanimljivo, a nama je u prvoj utakmici protiv Hrvatske najvažnije - ne izgubiti. Mislim kako će puno toga ovisiti baš o prvoj utakmici, to otvaranje Svjetskog prvenstva nam je najvažnije. Ako taj dvoboj dobro odradimo, onda će sve biti puno lakše. Da, bio bih jako zadovoljan bodom protiv Hrvatske."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Messi, Musa, Messi, Musa

Prisjetio se ogleda s prošlog SP-a kada je dvaput zabio Argentincima u skupini koju su obje te reprezentacije prošle ispred Bosne i Hercegovine te Irana.

"Dobro se sjećam tog dvoboja. Tada smo i mi i Argentina iz skupine otišli korak dalje. Ne bih imao ništa protiv da tako bude i ovoga puta, haha. Utakmica s Argentinom? Igrali smo dobro, dva puta stizali vodstvo Argentinaca, a ja sam oba puta zabijao poslije Messija. Ipak, na kraju smo poraženi, možda je stiglo vrijeme za revanš", nada se Musa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo