NI TREĆA NIJE BILA SREĆA: / Slaven Bilić opet ostao bez uglednog priznanja

Image
Foto: AFP, IAN KINGTON

Trener najveće ovosezonske senzacije Leicester Cityja, talijanski stručnjak Claudio Ranieri, proglašen je menadžerom mjeseca u engleskoj Premier ligi.

8.4.2016.
10:48
AFP, IAN KINGTON
VOYO logo

Drugi je put ove sezone Ranieri osvojio ovu nagradu, a najboljim je proglašen i u studenom. Tijekom ožujka je njegov Leicester ostvario tri pobjede i remi i učvrstio se na vrhu premierligaške ljestvice. Šest kola prije kraja Lisice imaju sedam bodova više od Tottenhama i sve su bliže senzacionalnom naslovu ispred daleko bogatijih i uspješnijih suparnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekorder Ferguson

Među nominiranima za najboljeg trenera u ožujku je bio i naš Slaven Bilić. Njegov je West Ham prošli mjesec odigrao utakmicu manje u elitnom razredu engleskog nogometa i ostvario dvije pobjede (Tottenham, Everton) i jedan remi (Chelsea), što nije bilo dovoljno u konkurenciji Ranierija i Leicestera. Biliću je ovo bila treća ovosezonska nominacija za trenera mjeseca, ali i treći je put ostao bez priznanja.

Ova se nagrada, inače, dijeli od 1993. godine i ima veliki ugled u Engleskoj, a uvjerljivo ju je najviše puta osvajao (27) legendarni menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson. Na drugom je mjestu Arsene Wenger (15), a treći je David Moyes (10).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igračem mjeseca ožujka proglašen je napadač Tottenhama Harry Kane koji je prošli mjesec zabio pet pogodaka u Premier ligi. S 22 je gola trenutno i prvi strijelac natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo