Pogledajte kako je Ronaldo kroz trojicu Vatrenih matirao Hrvatsku!

Hrvatska nogometna reprezentacija je u prijateljskoj utakmici u Ženevi izgubila od Portugala s 1:0. Jedini pogodak postigao je Cristiano Ronaldo u 36. minuti.

10.6.2013.
12:09
VOYO logo

Ženeva. Stade de Genève. Gledatelja: 13.000. Sudac: Stéphan Studer (Švicarska).

HRVATSKA: Subašić; Srna, Ćorluka (od 88. Bubnjić), Vida, Strinić (od 50' Halilović); Milić, Rakitić (od 59. Ademi), Modrić, Iličević, Vukojević (od 66. Kovačić); Olić (od 66. Kalinić)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PORTUGAL: Eduardo - Sílvio, Ricardo Costa, Bruno Alves, Fábio Coentrão - Custódio, Rúben Amorim, João Moutinho; Varela - Ronaldo, Hugo Almeida.

Strijelci: 0:1 - Ronaldo (36) Zabio je Ronaldo u 36. minuti prizemnim udarcem ljevicom s nekih 14 metara, kojem je prethodilo ubacivanje s desne strane i povratna lopta Varele.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ronaldo je u prvih 45 minuta koliko je igrao ujedno bio i najbolji pojedinac, a u 41. minuti je pogodio i gredu.

Hrvatska je najbolje prilike za izjednačenje imala završnici. U 87. susreta je udarac Halilovića iskosa s desne strane uz odbijanac otišao malo pored gola, dok je u prvoj minuti sudačke nadoknade skoro zabio i Domagoj Vida nakon kornera Darija Srne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 50. minuti susreta hrvatski izbornik Igor Štimac u igru je umjesto Ivan Strinića uveo Alena Halilovića, koji je s nepunih 17 godina (18. lipnja će navršiti 17) postao najmlađi debitant u povijesti Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodno je najmlađi bio Josip Radošević koji je u rujnu 2012., također pod Štimcem, debitirao protiv Belgije kao 18-godišnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je ovo treća međusobna utakmica Hrvatske i Portugala i treći poraz Vatrenih koji su u tim susretima ostali bez postignutog gola (0-6). Valja reći i kako su uz Halilovića za reprezentaciju u ovom susretu debitirali i Hrvoje Milić i Igor Bubnjić.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo