To mora da je rekord / Nevjerojatan trenerski put: Vjeran Simunić sjeo na klupu 41. kluba u karijeri

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Trenersku je karijeru započeo u Lipiku i Čazmatransu, a početkom 21. stoljeća vodio je čitav niz hrvatskih prvoligaša iz donjeg dijela ljestvice poput Dragovoljca, Zadra, Cibalije i Kamen Ingrada

22.3.2022.
21:15
Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

Čuveni hrvatski nogometni trener i bivši vratar Hajduka, Vjeran Simunić preuzeo je svoj 41. klub u trenerskoj karijeri. On je novi trener OSK-a iz Otoka kraj Sinja te će trećeligaša iz Dalmatinske zagore pokušati spasiti od ispadanja s obzirom na to da se OSK nalazi na pretposljednjem mjestu 3. lige Jug.

Simuniću je OSK već treći klub ove sezone, jer je ranije već trenirao Zelinu i Hrvatskog viteza. OSK je Vjerana Simunića, legendu dalmatinskog nogometa, predstavio biranim riječima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radi se o iskusnom stručnjaku, Vjeranu Simuniću, nositelju UEFA PRO licence. Simunić je u trenerskoj karijeri trenirao 40 klubova, radi se o treneru koji ima iskustva sa situacijama u kojima se upravo OSK nalazi te mu želimo dobrodošlicu i mnogo uspjeha na klupi OSK-a. Danas će održati prvi trening, a već sutra će imati debi na klupi OSK-a na Golim brdima protiv Zagore", napisao je klub iz okolice Sinja na svojim službenim stranicama.

Image
novi angažman /

Robert Prosinečki pronašao novi trenerski angažman, evo gdje će karijeru nastaviti legendarni Žuti

Image
novi angažman /

Robert Prosinečki pronašao novi trenerski angažman, evo gdje će karijeru nastaviti legendarni Žuti

Najveća lutalica hrvatskog nogometa

Simunić je vjerojatno jedan od trenera s najvećim brojem klubova u karijeri, a sklonost promjenama sredine ga je krasila i kao igrača. Rođen je 1953. godine, a kao 21-godišnjak postao je vratar splitskog Hajduka u kojem je sekundirao Ivanu Kataliniću. Iz Hajduka je otišao 1975. godine, a igrao je još za Dinamo iz Vinkovaca, Zagrebu, Sporting te u Italiji i Japanu da bi karijeru završio u Posušju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenersku je karijeru započeo u Lipiku i Čazmatransu, a početkom 21. stoljeća vodio je čitav niz hrvatskih prvoligaša iz donjeg dijela ljestvice poput Dragovoljca, Zadra, Cibalije i Kamen Ingrada. Krajem 2000-ih put ga vodi u daleke zemlje pa trenira klubove u Singapuru, Bruneju i Vijetnamu. U susjednoj BiH je vodio nekoliko uglednih klubova poput mostarskog Zrinjskog i Čelika iz Zenice.

U kolektivnom sjećanju ljubitelja nogometa je ostao obranivši tri jedanaesterca Dinamu u njegovoj šampionskoj sezoni 1982. kada mu s bijele točke nisu uspjeli zabiti Cerin, Kranjčar i Cvetković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo