VATRENI SU UPRAVO IZGUBILI STATUS NOSITELJA NA EURU: / A to još uvijek nisu najgore vijesti

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatska se dovela u loš položaj jer smo puno bodova prosuli u utakmicama koje smo trebali dobiti, poput one nedjeljne s Walesom i onog nesretnog Azerbajdžana

16.10.2019.
10:50
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija na neugodnom gostovanju u Walesu nije uspjela pobjedom osigurati nastup na Europskom prvenstvu. Nije to nikakva tragedija jer će se Vatreni imati priliku remijem na Rujevici protiv Slovačke plasirati na veliko natjecanje.

No pojavio se drugi problem. Vatrene će ovo prosipanje bodova koštati na velikom natjecanju. Usprkos svjetskom srebru Hrvatska neće biti nositelj na Europskom prvenstvu. Problem je što UEFA ove godine neće gledati koeficijent pojedinih reprezentacija, već će se pri odabiru nostielja skupina gledati isključivo bodovi osvojeni u ovim kvalifikacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HRVATSKI JUNACI MIJENJAJU OTOK: /

Srebrni vatreni dvojac prodrmat će engleski nogomet - iz temelja!

Image
HRVATSKI JUNACI MIJENJAJU OTOK: /

Srebrni vatreni dvojac prodrmat će engleski nogomet - iz temelja!

Hrvatska se dovela u loš položaj jer smo puno bodova prosuli u utakmicama koje smo trebali dobiti, poput one nedjeljne s Walesom i onog nesretnog Azerbajdžana.

Šest reprezentacija koje budu imale najveći broj bodova u svojim kvalifikacijskim skupinama bit će nostielji na Europskom prvenstvu, dok će drugi nositelji na Europpskom prvenstvu biti četiri pobjednika skupina s manjim brojem bodova te dvije drugoplasirane reprezentacije s najviše bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

13.10.2019., stadion Cardiff City, Cardiff, Wales - Kvalifikacije za Europsko prvenstvo, skupina E, 7. kolo, Wales - Hrvatska. Ivan Perisic Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Tri scenarija

Nažalost, ispred Hrvatske na prvom mjestu svojih skupina već je šest reprezentacija koje nikako ne možemo dostići. Vatreni su dosad skupili 14 bodova u kvalifikacijama, a eventualnom (i očekivanom) pobjedom nad Slovačkom imali bi 17 bodova.

Više od nas u ovom trenutku imaju na čelu svojih skupina Ukrajinci (19), Španjolci (20), Poljaci (19), Turska (19), Belgija (24) i Italija (24). Hrvatska će tako, ako kvalifikacije završi kao prva reprezentacija u svojoj skupini, biti drugi nositelj u skupini, a kao treći nositelj možemo završiti ako ne budemo jedna od dvije najbolje drugoplasirane momčadi u skupinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoji i scenarij po kojem Hrvatska može još uvijek ispasti s Europskog prvenstva. Naime, ako izgubimo od Slovačke , a Mađari pobijede Azerbajdžan, trest ćemo se u posljednjem kolu u kojem nas Slovaci mogu izbaciti jer u ovom trenutku imaju utakmicu manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo