Play ponuda

NEOBIČNA PETICIJA: / Navijači Barcelone traže da se Messi odrekne penala!

Image

Skupina navijača Barcelone pokrenula je internetsku peticiju kojom od najveće klupske zvijezde Lionela Messija traži da se odrekne izvođenje jedanaesteraca. Barem nakratko.

16.2.2016.
17:03
Play ponuda

Njihov zahtjev nema nikakve veze s Messijevim posljednjim kaznenim udarcem, odnosno situacijom kada je u nedjeljnom ligaškom dvoboju protiv Celte s bijele točke gurnuo loptu Luisu Suarezu koji je potom matirao gostujućeg vratara. Iako se službeno vodi kao da je promašio jedanaesterac, Messi je neobičnom asistencijom za mnoge još jednom ispao genijalac.

Image
GENIJALAN POTEZ: /

Evo tko je sve zabijao iz penala poput Messija i Suareza

Image
GENIJALAN POTEZ: /

Evo tko je sve zabijao iz penala poput Messija i Suareza

"Mascherano nije dovoljno priznat"

Neovisno o tome dio navijača Barcelone, prema pisanju dnevnika Sporta, htio bi da peterostruki osvajač Zlatne lopte barem jednom odustane od izvođenja kaznenog udarca i da tu dužnost prepusti - Javieru Mascheranu. Zašto baš njemu?

Odgovor leži u podatku da je Messijev sunarodnjak od 2010. godine, kada je došao na Camp Nou, odigrao 264 službene utakmice za slavni katalonski klub. Do dana današnjeg se, međutim, nije upisao u strijelce. U istoj su situaciji i Douglas, Aleix Vidal i Arda Turan, ali oni su odigrali kudikamo manje utakmica, štoviše potonja su dvojica tek nedavno ubilježila prve nastupe za Barcelonu.

"Smatramo da Mascherano nije dovoljno priznat kao Barcelonina zvijezda što nam se čini nepoštenim s obzirom da je ovoj je momčadi donio jako puno. U nogometu se sve mjeri golovima i zato želimo da napokon zabije za Barcelonu. Najjednostavniji je način da mu se dopusti da izvede jedanaesterac i zato molimo Lea Messija da to učini", stoji u objašnjenju peticije na stranici Change.org.

Play ponuda
Play ponuda