SUKOB DVOJICE NENADA / Nenad Bjelica žestoko opleo po predsjedniku Gorice: 'Tada taj borac za poštenje ništa nije vidio i nije komentirao'

Image

Prvo kolo nove sezone HNL-a započelo je vatreno. Osijek je pobijedio Goricu u Gradskom vrtu, a Nenad Bjelica i Nenad Črnko su se sukobili oko suđenja.

17.7.2022.
15:41
VOYO logo

Osijek je u subotu u 1. kolu nove HNL-sezone pobijedio Goricu u Gradskom vrtu s 2:1. Heroj grada na Dravi je bio mladi Dion Drena Beljo koji je s dva pogotka torpedirao Turopoljce.

Ipak iza utakmice su ostali repovi zbog sudačkih odluka, a iskru je dodatno zapalio predsjednik Gorice Nenad Črnko koji je konstatirao da je Osijek do tri boda došao na nepošten način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je, očekivano, izazvalo reakcije lako zapaljivog Nenada Bjelice koji nije birao riječi kojima će braniti čast svog kluba.

Image
NOVA SEZONA /

Bjelica otkrio na koju četvoricu više ne računa, treći strijelac HNL-a se pojavio na pripremama Osijeka

Image
NOVA SEZONA /

Bjelica otkrio na koju četvoricu više ne računa, treći strijelac HNL-a se pojavio na pripremama Osijeka

'Žale se samo kada je njihov klub u njihovim očima oštećen'

"Ponukan izjavama gospodina Črnka želim izraziti veliko razočarenje što jedan čelnik HNS-a nakon prve utakmice na ovaj način proziva mene i moj klub. On je jedan, a takvih ima puno, koji su na čelu HNS-a i hrvatskih nogometnih klubova, a koji svojim neprimjernim ponašanjem iz godine u godinu omalovažavaju i psuju Nenada Bjelicu i pokušavaju ga diskreditirati na bilo koji način. Ti "borci" za bolji hrvatski nogomet nisu uspjeli već 15 godina koliko su u HNS-u napraviti bolji i pošteniji hrvatski nogomet i žale se samo onda kada je njihov klub i to u njihovim očima oštećen', započeo je Bjelica svoj proglas, pa onda nastavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije se gospodin Črnko javio prošle sezone kada isti taj sudac u utakmici Gorice u Osijeku nije vidio očiglednu ruku Keite i kazneni udarac kojeg je vidjela čitava Hrvatska. Tada taj borac za poštenje ništa nije vidio i ništa nije komentirao. Poručujem i njemu i svim čelnicima klubova koji budu na ovaj način diskreditirali Osijek i Nenada Bjelicu da će dobiti odgovor", prenose Sportske novosti izjavu Nenada Bjelice.

'Bolje drugi pošteno, nego nepošteno prvi'

Osvrnuo se osječki trener i na situaciju koja je "isprovocirala" Črnkov istup, odnosno odlučio je prokomentirati i jedanaesterac za Osijek koji je naposljetku presudio pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da je odluka o jedanaestercu bila u sivoj zoni, sudac ne bi promijenio odluku. Samo kod očiglednih grešaka sudac mijenja svoju odluku. Na svu sreću smo imali poštenog VAR suca koji je ispravljao sve pogreške glavnog suca. To je bila naša sreća u toj utakmici", zaključio je strateg momčadi s Gradskog vrta i na kraju poručio kako 'prvi nepošteno ne želim biti. Bolje drugi pošteno, nego nepošteno prvi'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo