'NEMAMO IZBORA, MORAMO POBJEĐIVATI': / Izbornik objasnio 'slučaj Lovren' i zašto nije pozvan najbolji igrač HNL-a

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom u sljedećih su osam dana novi izazovi.

7.11.2016.
11:52
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

"Želja nam je uspješno završiti godinu i uvjeren sam da ćemo učiniti sve da tako i bude. U kvalifikacijskoj skupini nemamo lakih suparnika, a Island posljednjih godina dokazuje da je dobra, respektabilna, organizirana reprezentacija. Ipak, smatram da će se u svakoj utakmici najviše pitati Hrvatsku. Mislim da imamo odgovor na njihovu igru, tehnički smo potkovaniji i uz posjed lopte stvari bi trebale ići nama u prilog, bez obzira što nećemo imati pomoć s tribina. Rezultat je taj koji drži dobru atmosferu, a mi želimo biti prvi u skupini i otići na Svjetsko prvenstvo. Stoga nemamo izbora nego igrati dobro i pobjeđivati", najavio je izbornik Ante Čačić na uvodnoj konferenciji za novinare.

Image
MODRIĆ POTVRDIO: /

Stižem u Zagreb, stavljam se na raspolaganje reprezentaciji

Image
MODRIĆ POTVRDIO: /

Stižem u Zagreb, stavljam se na raspolaganje reprezentaciji

'Real nije tražio poštedu'

Nakon što u pobjedama protiv Kosova (6-0) i Finske (1-0) nije mogao računati na Luku Modrića koji je operirao lijevo koljeno, kapetan će protiv Islanda ponovno predvoditi momčad. Modrić se u nedjelju protiv Leganesa vratio na teren, odigravši pola sata u pobjedi Real Madrida (3-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

"Real Madrid nije tražio nikakvu poštedu za Modrića, uspješno se oporavio. Nema negativnih posljedica i mogao bi povesti momčad protiv Islanda. Kao izbornik vodim računa o zdravlju i natjecateljskoj formi svojih igrača, bez obzira o kome se radi. Iza Modrića je pauza, ali prije Islanda imamo još pet treninga", istaknuo je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosta je misterija oko Dejana Lovrena koji je propustio Europsko prvenstvo zbog svađe s Čačićem, pa se vratio u reprezentaciju na početku kvalifikacija, a sada je opet tražio poštedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
LOVREN O REPREZENTACIJI I ONOJ AFERI: /

Hrvatski stoper sasvim otvoreno o teškim trenucima

"Nema slučaja Lovren, to je završeno poslije Europskog prvenstva. S Lovrenom sam se čuo prije tjedan dana i odlučio sam ga osloboditi ove akcije jer ima opravdan razlog. Nije rekao zbogom reprezentaciji, čak štoviše, bit će na raspolaganju za iduće akcije ako ga pozovem", objasnio je Čačić.

'Ne ulazi se u reprezentaciju preko novina'

Za problematično mjesto lijevog bočnog ovaj će put, uz Josipa Pivarića, konkurirati Marin Leovac, a otpao je Ivan Strinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Strinić nažalost malo igra u klubu, ali je trebao početi utakmicu u Finskoj. No, osjetio sam da mu nedostaje samopouzdanja koje je potrebno i odlučio sam proširiti konkurenciju Leovcem, koji ima kontinuitet u PAOK-u. Strinić nije otpisan, a Pivarić me brine utoliko što je bio ozlijeđen. Povratak ne ide glatko, ali s vremenom će dostići svoju razinu odličnih igara."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi je put poziv u reprezentaciju dobio vezni igrač Rijeke Filip Bradarić. Mnogi su, međutim, među Vatrenima očekivali drugog člana vodeće momčadi prvenstva Franka Andrijaševića koji igra u životnoj formi. Posebno kad se uzme u obzir da Marko Rog uopće ne igra, dok Ante Ćorić nije u posebno dobroj formi.

"U reprezentaciju se ne ulazi preko novina i preko noći, to vrijedi za sve. Andrijašević je kvalitetan čovjek i igrač, zaista igra dobro. Bio sam mu trener, drago mi je da napreduje, ali na njegovoj poziciji imamo i druge igrače u dobroj formi u jačim ligama. Ne može ga se uspoređivati s Rogom i Ćorićem, koji su već neko vrijeme stalno s nama. Protiv Sjeverne Irske nećemo računati na Modrića i Rakitića pa je pozvan Bradarić, tamo će biti prilika dati prostora zadnjem veznom koji dobro igra već dvije godine u snažnoj Rijeci. Ne postoji hrvatski igrač kojeg ne pratimo i o kojemu ne vodimo računa. Kada bude potrebe da ih se pozove, sigurno ćemo ih pozvati. Hrvatska je ispred svakog pojedinca", zaključio je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo