NEMA STRAHA OD JAKE FURIJE: / "Uz navijače idemo po pobjedu"

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Pred hrvatskom U-21 reprezentacijom je najvažniji dvoboj u dosadašnjem dijelu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. U utorak na Rujevici (18.45 sati) gostuje iznimno jaka izabrana vrsta Španjolske.

16.11.2015.
13:17
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska je trenutno na čelu skupine 6 s maksimalnih 12 bodova iz četiri utakmice, dok su Španjolci na drugom mjestu s dva boda manje.

Image
ZAGRIJAVANJE ZA ŠPANJOLSKU: /

San Marino je bio lagan zalogaj za mlade Vatrene

Image
ZAGRIJAVANJE ZA ŠPANJOLSKU: /

San Marino je bio lagan zalogaj za mlade Vatrene

"Možemo im se suprotstaviti"

"Oni njeguju španjolski stil nogometa, žele loptu u svom posjedu i možda imaju tek malo problema u vraćanju. No, mi imamo generaciju sjajnih igrača koja se može suprotstaviti svima. Pokušat ćemo im napraviti pritisak. Važno je nametnuti se, makar su njihovi igrači nositelji igre u španjolskim prvoligašima. Moramo poštovati protivnika, ali i sami sebe jer samo tako možemo do pozitivnog rezultata", izjavio je hrvatski izbornik Nenad Gračan za internetsku stranicu HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz A reprezentacije su za ovu akciju posuđeni Mateo Kovačić i Marko Pjaca. Zbog ozljeda, pak, protiv Furije neće igrati Tin Jedvaj i Jozo Šimunović, a vjerojatno će izostati i Marko Rog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Homogenizacija je maksimalna"

"Sastav će unatoč svemu biti opasan. Stvorena je dobra atmosfera, neki su se igrači upoznali već u prošlom ciklusu, a svi su željni nadigravanja sa Španjolcima kako bismo vidjeli gdje smo. Taj je motiv važan, homogenizacija je maksimalna i vjerujemo da možemo iznenaditi Španjolce", kaže Gračan.

Za mladu španjolsku vrstu igraju mnogi poznati igrači poput Gerarda Deulofeua (Everton), Munira El Haddadija (Barcelona), Josea Gaye (Valencia), Olivera Torresa (Atletico)... Hrvatskoj neće biti lako, ali izbornik se nada pomoći navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujem podršku, pogotovo s obzirom na nogometnu atmosferu koja vlada u Rijeci. Ovi dečki zaslužuju podršku, a uz navijače idemo pobijediti, premda igramo protiv momčadi izvrsnih pojedinaca", zaključio je Gračan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo