UNIŠTEN NAKON VELIKOG OKRŠAJA / Potrošeni Modrić opet ispao iz kombinacije

Hrvatski izbornik Niko Kovač ima jedan problem manje uoči subotnjeg kvalifikacijskog dvoboja protiv Norveške.

24.3.2015.
19:33
VOYO logo

Hrvatska je reprezentacija u 18 sati odradila i drugi trening uoči Norveške, a 'izvukli' su se samo Luka Modrić i Mateo Kovačić. Pokretač Reala je i dalje na poštedi zbog velike iscrpljenosti nakon nedjeljnog El Clasica, a Mateo Kovačić vježbao je po posebnom programu u teretani. Novinarima su se na presici prije treninga obratili Domagoj Vida i Milan Badelj.

"Peta je sada odlično. Zaboljelo me u prvoj utakmici protiv Evertona pa sam preskočio iduće dvije. Nisam htio riskirati, ovo je važna utakmica za reprezentaciju i za mene. Želio sam to zaliječiti do kraja, odmoriti se i hvala našim fizioterapeutima i liječnicima na izvrsnom radu. Sada im se moramo odužiti dobrom igrom", istaknuo je Vida na konferenciji za novinare u utorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Vidin oporavak je važna vijest budući da je ranije zbog ozljede otpao Dejan Lovren, pa bi Kovač na Norvežane morao bez dvojice iskusnih stopera. Ovako je prilično izvjesno da će Vida s Vedranom Ćorlukom tvoriti par centralnih braniča u predstojećem ogledu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dugo sam čekao svoju priliku i nadam se da ću ostati u početnih 11", poručio je 25-godišnjak, a o Norvežanima je dodao:

"Ovu utakmicu gledamo kao i svaku drugu, želimo sva tri boda. Nismo dugo bili na okupu, neće nam biti lako. Lijepo je biti prvi, ali ne treba gledati prema natrag, nego gaziti prema naprijed i zadržati tu vodeću poziciju. Norvežani će se povući, braniti, a mi ćemo to morati probiti. Izbornik će nam pokazati što raditi, mi se toga moramo držati i uz našu kvalitetu ne bi trebalo biti problema".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od glavnih tema u Norveškoj je 16-godišnji veznjak druge momčadi Real Madrida, 'čudo od djeteta' Martin Ødegaard.

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno je veliki talent, mislili smo pitati i Modrića o njemu. Ako bude igrao, učinit ćemo sve kako bismo ga neutralizirali", zaključio je Vida.

I dok će se on vjerojatno naći u prvoj postavi, za Milana Badelja to i nije tako izgledno iako u posljednje vrijeme igra u dobroj formi u dresu Fiorentine u koju je stigao iz HSV-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drugačiji je nogomet u Italiji, možda mi više leži. Stvarno se dobro osjećam nakon nekoliko mjeseci prilagodbe i nadam se da će tako i ostati. Mjesto u prvoj jedanaestorici? To je na izborniku. Moje je da igram što bolje i u klubu i u reprezentaciji kada dobijem šansu. Svi znamo kakva je konkurencija u Hrvatskoj, pogotovo u veznom redu, tako da mi je čast što samo uopće ovdje", rekao je Badelj, a o predstojećem je dvoboju dodao:

"Uvijek se razmišlja i o protivniku, ali važnije je kako ćemo mi kao favoriti izgledati. Budemo li na pravoj razini, sve ostalo bit će manje bitno. Utakmica protiv Italije najbolja je pozivnica navijačima. Bez njihove podrške ne možemo na veliko natjecanje, neka nas dođu podržati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo