Nijemci ne mogu vjerovati: Ronaldo, Modrić i društvo izgledaju 'stravično'

Nogometaši Reala u prvoj su utakmici osmine finala Lige prvaka demolirali njemački Schalke u Gelsenkirchenu s čak 6:1. Dva pogotka postigao je Bale, dva Benzema, a dva je nadodao i Ronaldo.

26.2.2014.
11:33
VOYO logo

Schalke 04 (4-2-3-1): Fahrmann - Howedes, Matip, Santana, Kolašinac - Boateng, Neustadter - Farfan, Meyer, Draxler - Huntelaar

Real Madrid (4-3-3): Casillas - Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo - Modrić, Xabi, Di Maria - Bale, Benzema, Ronaldo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: Huntelaar (90)/Benzema (13, 57), Bale (20, 69), Ronaldo (52, 89)

Slavili su Madriđani na Veltins Areni s čak 6:1 i tako gotovo sigurno riješili pitanje prolaska u četvrtfinale najjačeg klupskog kontinentalnog natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije ove utakmice Real je 25 puta gostovao u Njemačkoj u europskim natjecanjima i upisao samo jednu pobjedu, te šest remija i čak 18 poraza. U srijedu, međutim, nije bilo nikakve naznake 'njemačkog prokletstva', Real je od starta djelovao goropadno i u potpunosti je deklasirao nedorasle domaćine. Nikad prije u povijesti Kraljevski klub nije u Njemačkoj zabio ni četiri gola, a kamoli šest. Ujedno je ovo već 32. utakmica zaredom u Ligi prvaka u kojoj je Real postigao barem jedan gol, što je rekord ovog natjecanja.

Real je poveo u 13. minuti kada se Gareth Bale probio po desnoj strani, dodao loptu Cristianu Ronaldu, a ovaj ju je petom gurnuo prema Karimu Benzemi koji nije propustio priliku. Osam minuta kasnije ponovno je na sceni bio raspoloženi Bale koji je nezaustavljivo prošao kroz Felipea Santanu i Seada Kolašinca i zabio za 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//rutube.ru/video/embed/6836216

Drugo je poluvrijeme donijelo još razigraniji Real. U 52. je minuti Ronaldo provozao Joela Matipa i s lijeve strane zakucao loptu u dalji kut vratara Ralfa Fährmanna. Pet minuta nakon gola, Portugalac je ponovno petom poslao loptu Benzemi za 4:0, potom je Bale svojim drugim pogotkom večeri, nakon proigravanja Sergija Ramosa, zabio za 5:0, da bi Ronaldo u 89. minuti poslao i šestu loptu u mrežu domaćina, a ovaj je put Benzema asistirao njemu. Ronaldu je to 61. gol u Ligi prvaka, a ispred njega su samo Raul (71) i Lionel Messi (66).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najljepši pogodak dana ipak je zabio Schalke i to u sudačkoj nadoknadi. Nakon nabacivanja Fuchsa prekrasnim je volejom s vrha šesnaesterca utješni gol postigao Klaas-Jan Huntelaar. Spriječio je time Ikera Casillasa da u desetoj službenoj utakmici zaredom sačuva mrežu čistom.

Hrvatski nogometaš Luka Modrić odigrao je svih 90 minuta za Real, standardno kvalitetno upravljajući veznim redom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvratna utakmica na stadionu Santiago Bernabeu na rasporedu je 18. ožujka.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo