NEMA BRIGE ZA MANDŽU: / 'Ma njega i tenk može zgaziti, ništa mu neće biti!'

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom peti je nastup u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

23.3.2015.
11:15
VOYO logo

Problema ni ovom prilikom ne nedostaje, pa je tako Kovaču tijekom vikenda otpao ozlijeđeni Dejan Lovren umjesto kojeg je pozvan stoper Rijeke Matej Mitrović. Problema s ozljedama imali su i Ivan Perišić i Šime Vrsaljko, no oni su u kadru reprezentacije, baš kao i Mario Mandžukić koji je prošli tjedan dobio udarac u desni gležanj tijekom uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka protiv Bayer Leverkusena. Iako prošli vikend nije igrao za Atletico u pobjedi protiv Getafea, 28-godišnji napadač ne bi trebao biti upitan za Norvežane.

"Ma njega može zgaziti i tenk i neće mu ništa biti. Bit će spreman za utakmicu, došao je ranije u Zagreb i odradio terapiju", naglasio je Kovač na konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik je u nedjelju navečer gledao najveći derbi španjolskog nogometa u kojem je Barcelona svladala Real Madrid s 2:1. Na terenu su bila obojica hrvatskih aduta, Ivan Rakitić na strani pobjednika i Luka Modrić u redovima poraženog sastava.

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rezultat je u redu iako mislim da je Real mogao do boda. Mene su najviše zanimali Luka i Ivan. Odigrali su vrlo dobro, posebno Luka. Bio je tri mjeseca izvan terena, a izgledao je kao da ništa nije izgubio."

Kao potencijani problem za Hrvatsku nameće se status Matea Kovačića koji u Interu igra sve manje kod trenera Roberta Mancinija. Kovač ipak od toga ne želi raditi dramu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nekad si gore, nekad dolje, to je nogomet. Sve je to dio procesa sazrijevanja. Inter ima velike zahtjeve, ali nije u redu da se toliki pritisak stavlja na leđa mladog igrača. Dobro će mu doći promjena sredine, kada se vrati iz reprezentacije bit će opet pravi", naglasio je Kovač.

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je, podsjećamo, na čelu kvalifikacijske skupine H. U četiri je utakmice osvojila deset bodova, baš kao i Italija, dok trećeplasirani Norvežani imaju bod manje. O predstojećem suparniku Kovač kaže:

"Favoriti smo na papiru, ali moramo to potvrditi i na terenu. Četiri mjeseca se nismo vidjeli, tako da moramo ponoviti gradivo. Čeka nas opasan suparnik, mlada i čvrsta momčad koja se protiv jačih ekipa često povlači. Uvijek imamo problema s defenzivno postavljenim suparnikom, tako da moramo pronaći način da ih probijemo. Imam nekoliko ideja kako to napraviti. Ova nam utakmica može donijeti puno, ali ako nekim slučajem krene po zlu, nemamo ni puno za izgubiti. Prvi smo, ali tražim od svojih igrača pobjedu. Zato pozivam i navijače da budu uz nas jer smo to zaslužili", zaključio je Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo