NEKADAŠNJI MILJENIK TORCIDE JAVIO SE IZ WUHANA: / 'Bilo je kao u zatvoru, nikada to neću zaboraviti'

Image
Foto: Tino Juric/PIXSELL

Izbijanje epidemije u Kini dogodilo se dok je bio na pripremama u Španjolskoj

27.4.2020.
14:44
Tino Juric/PIXSELL
VOYO logo

Bivši nogometaš hajduka Jean Evrard Kouassi (25) od 2017. igra za Wuhan Zall, grad koji je postao žarište koronavirusa. On i suigrači kriza je zatekla u Španjolskoj na pripremama. Sto četiri dana proveli su u Marbelli.

“Bila je to godina koju neću zaboraviti, puno toga se dogodilo. Bilo je teško u Španjolskoj. Nosili smo klupska obilježja i ljudi su nas čudno gledali. Pogotovo kineske igrače, imali su neugodnosti u trgovinama. Bilo je teško i trenerima. Trenirali smo, ali nitko nije htio igrati s nama”, rekao je u razgovori za Guardian.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Atmosfera je bila jako loša. Vidjeli ste na treninzima da Kinezi ne žele biti ovdje. Bili su nervozni, svakog dana stizale su loše vijesti iz Wuhana, možda bi netko čuo da je bolestan netko tko mu je u rodu. Bilo je teško fokusirati se na nogomet”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U povratku dva su tjedna proveli u izolaciji u Shenzenu, a potom su se vratili u Wuhan.

“Ah, zovem to zatvorom. To je bilo kao u zatvoru. Karantena je bila teška, nikad to neću zaboraviti, nigdje nismo mogli 14 dana. Kad smo se vratili u Wuhan u tom trenutku opet sam se osjećao kao da sam opet na stadionu”, poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Prije svakog treninga morali smo raditi krvne pretrage. Trenutačno ova bolest ne utječe na naš svakodnevni život. Moramo se pridržavati uputa i sve će biti u redu. Dok nismo bili tu čuli smo razne stvari, ali sada se život vraća u normalu”, završio je,

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo