Strašni Neftchi pao na krcatom Maksimiru

Dinamo je u prvoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka potpuno nadigrao azerbajdžanski Neftchi. Rezultatom 3:0 Modri će otputovati na, ako je suditi po današnjoj predstavi, miran uzvrat u Baku.

13.7.2011.
15:34
VOYO logo

Zagreb. Stadion: Maksimir. Gledatelja: 35.000. Sudac: Antony Gautier (Francuska)

Strijelci: Badelj ('37), Krstanović ('46, '64)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo: Kelava, Vrsaljko, Vida, Tonel, Ibanez, Leko, Sammir, Badelj, Alispahić, Krastanović, Beqiraj

Neftchi: Stamenković, Malikov, Dilva, Mitreski, Georgievski, Rodriguinho, Flavinho, Abisov, Alessandro, Adbullayev, Mpenza

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KRAJ UTAKMICE

89' - Izmjena u sastavu Dinama. Nekoliko posljednjih minuta odigrat će i mladi Mateo Kovačić koji mijenja Alispahića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' - Novi žuti karton za goste. Prekršaj Nasimova na Alispahiću sudac je okarakterizirao kao preoštar i dodijelio mu žuti karton.

83' - Prilika za goste. U dobroj se prilici našao Flavinho, no sa 12- metara pogodio je nogu dobro postavljenog Tonela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77'/79' - Promjena u oba sastava. Prvo je Imamverdiyev zamijenio Abdullayeva, o onda je uz veliki pljesak igru napustio Krstanović. Zamijenio ga je Tomečak.

75' Požutio i Flavinho. Novi igrač sa žutim kartonom je Neftchiejv Flavinho.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

73' - Prilika za Ibaneza.Ibanez je imao sjajnu priliku nakon preigravanja Rukavine, no njegov udarac sa 10-tak metara odbija gostujući vratar.

71' - Promjena kod gostiju.Nasimov ulazi umjesto Rodriguinha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

67' - Zamejna u Dinamu. Rukavina mijenja Beqiraja.

64' - Stamenković zaradio žuti karton. Nakon što je srušio Krstanovića iz kojeg Dinamo došao do trećeg pogotka, vratar gostiju Stamenković je razradio žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- 64' Gol za Dinamo. Krstanović je izbjegao zaleđe i sjurio se sam ispred Stamenkovića kojeg lažnjakom baca na pod, a ovaj ga ruši. Sudac svira jedanaesterac, kojeg najviši nogometaš Dinama sam izvodi i pretvara u novi pogodak.

60' - Prilika za goste. Po desnoj strani se surio Huseynov i točnom loptom prnašao glavu Georgievskog koji sa 7-8 metara neometan pormađuje cijela Kelavina vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51' - Požutio je Leko. Za oštar prekršaj Leke na Flavinhu sudac je Dinamovom igraču pokazao žuti karton.

50' - Pokušaj Leke. Pritisak Dinama mogao je još jednom uroditi plodom. Nakon kombinacije Modrih na sredini terena, Leko je pokušao sa 20-tak metara iznenaditi Stamenkovića, ali lopta je otišla pored vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Gol za Dinamo. Tek što se izvelo sa centra Dinamo je povećao vodstvo. Vrsaljko je uputio centaršut s desnog krila i pronašao Krstanović, a ovaj matira Stamenkovića za vodstvo od 2:0.

46' - Krenuo je nastavk susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KRAJ POLUVREMENA

45' - Izmjena kod gostiju. U igru je ušao Huseynov umjesto Mitreskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

42' - Pogreška Kelave. Nakon ubačaja s desne strane, domaći je vratar zaplivao, no obrana Dinama je na vrijeme ispravila njegovu pogrešku.

37' - Gol za Dinamo!Alispahić je dugom loptom pronašao Badelja, a svojom pogreškom pomogao i Rodriguinho. Kapetan Modrih je primirio loptu i iz kosa pogodio malu mrežicu za vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

34' - Žuti karton za Krstanovića. Nakon što je Krstanović oštrije startao na Brazilcu Silvi, sudac mu je bez razmišljanja pokazao žuti karton.

30' - Prilika za Neftchi.Mpenza je na trenutak pobjegao Vidi i sa ruba kaznenog prostora gađa suprotni kut Kelavinih vrata, na sreću bio je neprecizan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

28' - Prilika za Dinamo. Odličnom je loptom Ibanez na pet metara pronašao Beqiraja, ali je napadač Modrih ostao za malo prekratak.

24' - Pokušaj Alispahića. Lopta je na 20-tak metara došla do Alispahića koji se izborio za udarac, ali nije uspio pogoditi vrata Stamenkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17' - Pokušaj gostiju. Neftchi je uzveo kontra-napad, Rodriguinho je sjajnom dugom loptom pronašao Mpenzu koji puca iz prve, ali neprecizno.

12' - Sammir za Krstanovića.Sammir je podvalio loptu prema Krstanoviću, ali je novi centarfor Modrih ostao prekratak i Stamenković je lagano pokupio loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

02' - Pokušaj Ibaneza. Iz velike daljine Ibanez je pokušao svojom gromovitom ljevicom ugroziti gostujućeg vratara, no lopta se od živog zida odbila u korner.

01' - Započeo je susret na Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Dinama nadaju se kako će u svom šestom pokušaju za redom izboriti nastup u skupini Lige prvaka. Prva prepreka u 2. pretkolu zove se, po mnogima iznimno jaki, Neftchi iz Bakua. Dinamov trener Kruno Jurčić u ovom susretu ne može računati na važnu obrambenu kariku, Argentinca Leandra Cufréa, dok se u napadu, Modri strateg odlučio za dvojac Krstanović - Beqiraj.

.mcrmeebo { display: block; background:url("http://widget.meebo.com/r.gif") no-repeat top right; } .mcrmeebo:hover { background:url("http://widget.meebo.com/ro.gif") no-repeat top right; } http://widget.meebo.com/mcr.swf?id=oTtgzoDcjT

Utakmica protiv azerbajdžanskog prvaka počinje u 20 sati, a u klubu su vrata stadiona za navijače odlučili otvoriti već od 18 sati kako bi se izbjegle nepotrebne gužve.

Ranijih godina prije velikih europskih utakmica dolazilo je do velikih gužvi na ulasku u stadion pa se ovoga puta svima preporučuje da dođu ranije. Svaka ulaznica na sebi ima jedinstveni barkod koji se mora staviti u čitač ulaznice. Navijači će kroz njega proći tek kad im se upali zeleno svijetlo.

Preporučljivo je ne žuriti s ulaskom, već pričekati plavo svjetlo na kentauru jer tek tada će navijači moći očitati svoje ulaznice. Iako se prvotno najavljivalo kako će sve tribine imati numerirane sjedalice, na broj stolice trebaju pripaziti samo oni navijači koji idu na tribine istok, sjever dolje i zapad dolje.

Na stadion je zabranjeno unositi oštre predmete, upaljače i ostala zapaljiva sredstva, kao i kišobrane, plastične i staklene boce. S obzirom na zabranu unosa boca i velike vrućine ovih dana, na stadionu će biti osigurana bogata ponuda hrane i pića.

Što se prijevoza tiče za navijače je najbolje da do stadiona dođu javnim gradskim prijevozom. Za one koji se ipak odluče automobilom, parkirno mjesto mogu jedino potražiti u okolnim kvartovima jer je parkiralište pod zapadnom tribinom za navijače zatvoreno.

Treba naglasiti kako će prije, za vrijeme i nakon utakmice na stadionu i oko njega biti i pojačana policijska kontrola kako bi se spriječili bilo kakvi neredi.

U srijedu ujutro stadion u Maksimiru dobio je posljednji glanc. Radovi se završavaju i sve će biti spremno za utakmicu Dinama i Neftçija.

Direktor stadiona Miljenko Sakoman te povjerenik za sigurnost HNS-a Zoran Cvrk ujutro su sa Uefinom delegacijom pregledavali stadion. Delegacija je bila oduševljena travnjakom i izgledom stadiona te tribina na kojima su postavljene nove sjedalice.

I to baš sve, jer ih je na kraju nešto manjkalo. Na donjem dijelu gornje tribine na sjeveru vratili su stare sjedalice, valjda samo za ovu priliku.

specijal-201102150360004-Liga prvaka

Vezani članci:

arti-201107130758006 arti-201107130883006 arti-201107130061006 arti-201107120810006 arti-201107110873006 arti-201107100085006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo