Nečuvena drskost UEFA-e! I Hrvatska je kriva za rasizam u Srbiji!

'Prije godinu dana Hrvatskoj i Srbiji dali smo žuti karton zbog problema s rasizmom na stadionima', izjavio je predsjednik UEFA-e Michel Platini i ponovno strpao Srbiju i Hrvatsku u isti koš.

23.10.2012.
19:31
VOYO logo

Na pariškom sastanku o organizaciji EURA 2016. godine u Francuskoj, UEFA-in je predsjednik odaslao poruku Srpskom nogometnom savezu u vezi s rasističkim incidentima na prošlotjednoj utakmici mladih reprezentacija Srbije i Engleske u Kruševcu, ali je iz nekog razloga spomenuo i Hrvatsku.

"Prije godinu dana Hrvatskoj i Srbiji dali smo 'žuti karton' zbog problema s rasizmom na stadionima", izjavio je Platini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidjet ćemo što će odlučiti naša Disciplinska komisija. Dobili smo izvještaj od delegata i sudaca. Također imamo mogućnost donošenja odluke temeljem televizijske snimke. Na Disciplinskoj je komisiji donošenje odluke", dodao je Francuz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što je pretkraj utakmice kojom su Englezi izborili nastup na Europskom prvenstvu u Izraelu idućeg ljeta došlo do opće tučnjave, mladi engleski reprezentativac Danny Rose javno se požalio na nepodnošljive rasističke uvrede koje je morao trpjeti.

Zašto je Platini u kontekstu ove priče pecnuo i Hrvatsku? Je li to samo uvod u dijeljenje odgovornosti i ublažavanje kazne za Srbiju, ostaje vidjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo