NE ZOVU GA UZALUD 'LUĐAK': / Osebujni Argentinac podnio ostavku dva dana nakon što je postao trener Lazija!

Image
Foto: AFP, ANNE-CHRISTINE POUJOULAT

Argentinski stručnjak Marcelo Bielsa (60) podnio je ostavku svega dva dana nakon što je imenovan trenerom talijanskog prvoligaša Lazija.

8.7.2016.
11:54
AFP, ANNE-CHRISTINE POUJOULAT
VOYO logo

U srijedu je rimski klub službeno potvrdio ono o čemu se nagađalo nekoliko tjedana - imenovao je Bielsu svojim novim trenerom. No, u nevjerojatnom obratu koji se dogodio u petak ujutro argentinski stručnjak poznat pod nadimkon Luđak napustio je klupu na koju zapravo nije ni sjeo.

U Espanyolu 168 dana

U subotu je Bielsa trebao povesti Lazijeve nogometaše u priopreme za novu sezonu, ali na klupskim čelnicima je sada grozničava potraga za novim trenerom. Što je nagnalo Bielsu na ovakav potez zasad nije poznato, ali dio medija nagađa da bi mogao biti imenovan novim argentinskim izbornikom nakon što je klupu Gauča napustio Gerardo Martino.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto slično je Bielsa izveo i 1998. godine kada je otišao iz španjolskog Espanyola poslije samo 168 dana kako bi prvi put postao argentinski izbornik. Čini se da se povijest ponavlja, ali u još neobičnijim okolnostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom je mandatu Bielsa vodio Argentinu šest godina, potom je bio izbornik Čilea, pa trener Athletic Bilbaa i napokon Marseillea u kojem je radio do kolovoza prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo