NE ZABIJA POGOTKE, ALI ON JE NAJZASLUŽNIJI ZA ARSENALOV PREPOROD: / Topnici bez njega djeluju kao amaterska momčad

Image
Foto: AFP

Jedan igrač je ključan u Arsenalovom pobjedničkom nizu

10.10.2018.
16:52
AFP
VOYO logo

Arsenal je ove sezone krenuo u novu eru - nakon 22 godine pod palicom legendarnog Arsenea Wengera, klub je preuzeo španjolski trener Unai Emery. Nakon teškog starta i dva uzastopna poraza od Manchester Cityja i Chelseaja, Emery je posložio igru i momčad je počela pobjeđivati.

Nakon uvjerljive pobjede na Fulhamom (5-1), Arsenal sada ima čak devet uzastopnih pobjeda u svim natjecanjima te se nalazi samo dva boda iza vodećeg Cityja. Slavu su, što ne treba čuditi, uglavnom skupili napadači – Pierre Emerick Aubameyand i Alexandre Lacazette, ali ključan igrač u renesansi Topnika mogao bi biti jedan mladi veznjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Lucas Torreira, urugvajski reprezentativac koji je ovog ljeta u Arsenal stigao iz talijanske Sampdorije, je odigrao samo 20 minuta protiv Cityja i 45 protiv Chelseaja. Nakon toga se ustalio u postavi Topnika te sada djeluje kao neizostavan dio momčadi. Protiv Fulhama je veznjak bio uspješan u sedam duela, šest puta presreo loptu i imao 84% točnih dodavanja. Međutim, to nije sve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevjerojatan je podatak da je Arsenal u 442 minute dok Urugvajca nije bilo na terenu primio čak 10 pogodaka, a postigao samo devet. S druge strane, u 548 minuta kada je Torreira na terenu, te brojke su osjetno bolje – 20 pogodaka i samo tri primljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo