NE PRIHVAĆA SUSPENZIJU: / Michel Platini se žalio arbitražnom sudu u Lausanni

Image
Foto: AFP, FABRICE COFFRINI

Predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini žalio se Sportskom arbitražnom sudu u Lausanni (CAS) na FIFA-inu suspenziju od 90 dana zbog sumnji u financijske malverzacije.

20.11.2015.
14:29
AFP, FABRICE COFFRINI
VOYO logo

Platini se na ovaj potez odlučio nakon što je Žalbeno vijeće Međunarodne nogometne federacije (FIFA) u srijedu odbilo njegovu žalbu. FIFA je na 90 dana suspendirala Seppa Blattera i Platinija i oni tijekom suspenzije ne mogu obavljati nikakve nogometne aktivnosti. Švicarac se tako ne smije pojaviti u sjedištu FIFA-e, a Platini mora prekinuti svoju kandidaturu za predsjednika krovne nogometne organizacije.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Sepp Blatter i Michel Platini

I Švicarci su pokrenuli istragu

"Uvjeren sam kako će CAS vrlo brzo donijeti odluku, s obzirom što je u pitanju," poručio je predsjednik UEFA-e i jedan od najmoćnijih ljudi u svijetu nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Platini i Blatter suspendirani su na 90 dana zbog istrage o isplati dva milijuna dolara koje je Blatter 2011. isplatio Platiniju za posao savjetnika. Također i švicarski državni tužitelj je pokrenuo istragu protiv Blattera zbog sumnji na financijske malverzacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo