ENGLEZI ODLIČNO REAGIRALI NA KOVAČIĆEV REKORDNI TRANSFER: / 'Ako razumijete nogomet, onda ćete razumijeti i kakav je to igrač'

Image
Foto: AFP

Reakcije na njegov prelazak uglavnom su pozitivne, no ima i onih kojima se to nije svidjelo

28.6.2019.
10:45
AFP
VOYO logo

Najskupnji hrvatski nogometaš u povijesti postao je transferom iz Real Madrida u Chelsea Mateo Kovačić. Iako najčešće nije standardan ni u hrvatskoj reprezentaciji, londonski klub isplatio je za njega veliku "lovu" u razdoblju embarga kupnje.

Takvu pogodnu uspjeli su izvesti jer je mateo još za vrijeme posudbe imao klauzulu po kojoj ga je Chelsea na kraju sezone mogao otkupiti. Kova je ove godine pod Sarrijem igrao dobar nogomet i dobio veću minutažu nego bi to dobio u Real Madridu. Igrao je u prvom sastavu u finalu Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NAVIJAČI REALA NE ŽELE POGBU, VEĆ AJAXOVOG 'UBOJICU': /

Modrićeva pozicija njegovim je dolaskom ugrožena

Image
NAVIJAČI REALA NE ŽELE POGBU, VEĆ AJAXOVOG 'UBOJICU': /

Modrićeva pozicija njegovim je dolaskom ugrožena

Kako to obično biva, ne sviđa se svima Kovačićev način igre, dok drugi misle da je Chelsea napravio sjajan posao s hrvatskim reprezentativcem. Čitajući komentare na društvenim mrežama vidljivo je da je Kovačićev transfer dosta podijelio mišljenja.

"Nije sve u brojkama, Kovačić je serijski pobjednik. A po svom stilu igre on je odličan dribler i ima dobre fizikalije", stoji u jednom komentaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usporedbe s ostalim veznjacima

Dosta se piše i u njegovoj usporedbi s Brazilcem Fredom iz Manchester Uniteda:

"Fred je ostvario bolju statistiku, ali nije igrao ni upola utakmica kao Kovačić, a on je igrao značajnu ulogu u utakmicama u kojima su se osvajali trofeji", stoji u jednom komentaru

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kovačić bi bio u prvoj postavi Manchester Uniteda, Arsenala ili Tottenhama u svakom slučaju. Jedino je upitno bi li igrao u prvoj postavi Liverpoola i Cityja."

"Ako razumijete nogomet, a kažete da razumijete, onda ćete razumijeti i kvalitete koje Kovačić donosi u momčad. On je bio fantastičan u velikim utakmicama i ne samo to..", napisao je jedan korisnik Twittera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reakcije na njegov prelazak uglavnom su pozitivne, no ima i onih kojima se to nije svidjelo. tako je jedan napisao da je dovođenje Kovačića za 50 milijuna eura jednostavno - glupo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo