ZA SVE KRIVA KAMERA / Navijač Hajduka na sudu zbog napada na tv snimatelja

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Glasnogovornik suda je rekao da će hrvatski navijač poslijepodne biti izveden pred suca

11.8.2022.
14:42
Profimedia
VOYO logo

Nakon utakmice Vitorije i Hajduka, odigrane u srijedu u portugalskom gradu Guimaraesu, uhićen je jedan navijač splitskog kluba koji će tijekom četvrtka biti izveden pred istražnog suca zbog napada na televizijskog snimatelja, a policija nastoji otkriti identitet osoba koje su oštetile vozila hrvatskih registarskih oznaka.

Image
KAKVI JAZAVCI /

Navijači Porta pohvalili se ukradenim stvarima iz Torcidinih vozila: Policija spriječila eskalaciju dogovorenog sukoba u Portu

"Hajdukovi navijači napustili su Guimaraes, osim jednog, koji je uhićen zbog napada na televizijskog snimatelja i nanošenja štete njegovoj opremi", rekao je glasnogovornik policije u Guimaraesu u telefonskom razgovoru za Hinu. Glasnogovornik suda je rekao da će hrvatski navijač poslijepodne biti izveden pred suca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Incident se dogodio kada su Hajdukovi navijači izlazili sa stadiona, a novinari ih snimali. Isti dan je počinjena šteta na automobilima kojima su vjerojatno doputovali neki navijači Hajduka.

Kad su otišli sve je bilo mirno

"Izvan Guimaraesa je oštećeno nekoliko parkiranih vozila s hrvatskim tablicama. Nismo otkrili počinitelje, ali ih nastojimo identificirati", rekao je glasnogovornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Policija je u međuvremenu putem kamera identificirala navijače Vitorije koji su za vrijeme utakmice bacali predmete na travnjak prema igračima Hajduka.

"Sada je sve mirno u Guimaraesu", izjavio je glasnogovornik policije. Nije znao reći je li bilo drugih incidenata u Portu, ni kamo su se Hajdukovi navijači uputili uoči polaska prema Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu to očekivali

Policija je ondje u noći uoči utakmice bila legitimirala 154 navijača Hajduka, među kojima 122 državljana Hrvatske, 23 državljana Portugala te devetoricu iz drugih zemalja. Policija je zaustavila pet autobusa u kojima su se nalazili, nakon što je stotinjak zamaskiranih osoba bacalo upaljene baklje i stolice na terasama kafića u centru Guimaraesa.

Image
Foto: Screenshot
Image
Foto: Screenshot

Nitko nije bio ozlijeđen tijekom izgreda niti kazneno prijavljen. "U izgredima uoči utakmice nisu sudjelovali navijači Vitorije. Prema našim saznanjima oni nisu pripremali nikakav napad na hrvatske navijače", rekao je glasnogovornik policije. Utakmica nije imala status visokog rizika, a portugalska policija nije očekivala izgrede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vitoria je pred 15.214 gledatelja pobijedila s 1-0, ali se Hajduk plasirao u posljednje kolo kvalifikacija za grupnu fazu Konferencijske lige, jer je prije tjedan dana u Splitu bio bolji s 3-1.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo