Slika ovog navijača obišla je svijet, a zasjenila je čak i Mourinha

Prošlo je više od 20 godina otkad je Emil Kostadinov pogotkom na Parku prinčeva eliminirao Francusku iz utrke za Svjetsko prvenstvo 1994. godine.

9.4.2014.
19:52
VOYO logo

Te srijede, 17. studenog 1993. godine, Bugari su ispisali nogometnu povijest na pariškom stadionu Park prinčeva.

Hitronogi napadač Porta Emil Kostadinov u 90. je minuti pogodio za konačnu 2:1 pobjedu Bugara protiv favoriziranih domaćina u ključnoj utakmici šeste skupine europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Sjedinjenim Državama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kostadinov je također bio strijelac za 1:1 u 37. minuti, nakon što je u 31. Francuze u vodstvo doveo Eric Cantona. Laurent Blanc bio je zadnji francuski reprezentativac koji je pokušao uklizavanjem spriječiti pogodak koji je Kostadinov postigao iskosa s desne strane, zakucavši loptu pod gredu. Tim je golom zavio u crno Francuze kojima je dovoljan bio i jedan bod.

U srijedu je Laurent Blanc vodio svoj PSG u uzvratnoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka protiv Chelseaja na Stamford Bridgeu. PSG je dobio prvi susret sa 3:1, ali je Chelsea pred svojim navijačima nadoknadio taj zaostatak i pobjedom 2:0 osigurao plasman u polufinale zbog gola u gostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan pakosni navijač Chelseaja je u sudačkoj nadoknadi pokazao i razvio dres Kostadinova kako bi valjda stavio još malo soli na ranu Laurenta Blanca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo