NIJE GOTOVA SAGA / Nastavlja se 'rat' Superlige i UEFA-e: Objavili pismo koje su poslali Čeferinu i optužili ga da laže

Image
Foto: Profimedia

Iz Superlige kažu kako je ovo prva mjera, odnosno upozorenje UEFA-i i njezinom predsjedniku Čeferinu zbog, kako se smatra, prijetećih odnosa prema projektu i nepoštivanja sudskih rješenja

31.1.2024.
15:00
Profimedia
VOYO logo

Krajem prošle godine, Sud Europske Unije presudio je u korist Superlige, točnije protiv UEFA-e i FIFA-e, za koje je utvrđeno da su "djelovale protiv zakona o natjecanju kada su prije dvije godine zabranile održavanje Superlige". Međutim, usprkos odluci suda, većina klubova javno je odustala od ideje sudjelovanja u Superligi. No, tvrtka za razvoj sporta A22, koja je osnovana kako bi pomogla u stvaranju Superlige, ne odustaje od borbe s UEFA-om.

Image
USPRKOS ODBIJENICAMA /

Čelni čovjek Superlige samouvjeren: 'Lako ćemo pronaći 64 momčadi'

Image
USPRKOS ODBIJENICAMA /

Čelni čovjek Superlige samouvjeren: 'Lako ćemo pronaći 64 momčadi'

Sada su preko svog promotora A22 poslali pismo UEFA-i čiji je primatelj predsjednik Aleksander Čeferin, u kojem upozoravaju na prijeteće stavove UEFA-e prema projektu Superlige. Između ostalog, pozivaju krovnu europsku nogometnu kuću da se pridržava sudskih odluka koje je sud nametnuo u prosincu u Luksemburgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predsjednik UEFA-e danas je javno govorio o i pogrešno okarakterizirao pismo u kojem zahtijevamo od UEFA-e da se pridržavaju pravila EU-a i presude Suda. Tražili smo ih da zaustave tekuće radnje usmjerene na ometanje aktivnosti tvrtke A22. Budući da vodimo javni dijalog o budućnosti europskog nogometa, ovim putem objavljujemo relevantno pismo u kojem pozivamo UEFA-u da odmah prekine i odustane od ponašanja protiv tržišnog natjecanja koje ima za cilj isključiti A22 s europskog tržišta prekograničnih natjecanja", objavila je tvrtka A22 uz objavu cjelovitog pisma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Superlige kažu kako je ovo prva mjera, odnosno upozorenje UEFA-i i njezinom predsjedniku Čeferinu zbog, kako se smatra, prijetećih odnosa prema projektu i nepoštivanja sudskih rješenja. Sljedeća stvar bit će odlazak na sud kako bi još jednom zatražili svoja prava kao i naknadu za kršenje istih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo