Američki milijarder /

Nasljednik farmaceutskog diva Johnson & Johnson i Trumpov saveznik želi kupiti Chelsea!

Image
Foto: Profimedia

Podsjetimo, vlasnik Chelseaja Roman Abramovič odlučio je prodati Chelsea nakon početka ruske invazije u Ukrajini, a sav novac od prodaje posvetiti će žrtvama rata.

8.3.2022.
10:49
Profimedia
VOYO logo

Američki milijarder Woody Johnson spreman je poslati ponudu za kupnju engleskog nogometnog kluba Chelseaja. Ovaj 74-godišnjak vlasnik je NFL franšize New York Jetsa, a prema ESPN-u, spreman je probiti se u europski nogomet.

Podsjetimo, vlasnik Chelseaja Roman Abramovič odlučio je prodati Chelsea nakon početka ruske invazije u Ukrajini, a sav novac od prodaje posvetiti će žrtvama rata. Chelsea se procjenjuje na 3.2 milijarde funti, a Abramovič je navodno spreman prihvatiti ponude od 3 milijardi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Johnsonovo bogatstvo procjenjuje se na 5.67 milijardi dolara, a on je radio kao ambasador SAD-a u Ujedinjenom Kraljevstvu od 2017. do 2021. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Financirao Trumpovu predsjedničku kampanju

Woody Johnson poznat je kao jedan od najstarijih prijatelja 45. američkog predsjednika, Donalda Trumpa. Upravo je Trump imenovao Johnsona kao američkog ambasadora u UK-u 2017. godine.

Osim toga, Johnson je nasljednik američkog farmaceutskog giganta Johnson & Johnson. Ova tvrtka zaradila je 82 milijarde dolara samo u 2020, a u pandemiji koronavirusa bila je jedan od vodećih izvoznika cjepiva Johnson.

Johnson je postao velikim obožavateljem engleskog nogometa tijekom života u Londonu, a za to vrijeme je postao vjernim pratiteljem Chelseaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo