NASLIJEDIO ŠUKERA NA ČELU SAVEZA / Nakon što je postao novi predsjednik HNS-a, Kustić odgovorio na 'neugodno' pitanje o Zdravku Mamiću

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Marijan Kustić je postao deveti predsjednik HNS-a od proglašenja neovisnosti

29.7.2021.
14:41
Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

Na Izbornoj skupštini Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) koja je u četvrtak održana u zagrebačkom hotelu Westin za novog predsjednika je izabran Marijan Kustić.

Image
PROCURILA SNIMKA /

Mamić tražio smjenu Šukera: 'On više ne može biti predsjednik. Mijenjajte nešto, jer će vas otpuhnut bura!'

Image
PROCURILA SNIMKA /

Mamić tražio smjenu Šukera: 'On više ne može biti predsjednik. Mijenjajte nešto, jer će vas otpuhnut bura!'

Kustić je na čelnoj funkciji hrvatskog nogometa naslijedio Davora Šukera koji je posljednih devet godina vodio HNS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kustić je tako postao deveti predsjednik HNS-a od proglašenja neovisnosti, a prije njega Savez su vodili Mladen VedrišDamir Matovinović, Đuro Brodarac, Nadan VidoševićJosip Šoić, Branko MikšaVlatko Marković i Davor Šuker.

Izbor novog predsjednika je bila formalnost jer je dosadašnji prvi operativac HNS-a bio jedini kandidat. Glasanje je bilo javno, a Kustić je izabran jednoglasno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kustić je za prvog dopredsjednika izabrao Antu Vučemilovića Šimunovića, dok su ostali dopredsjednici Mario Smodlaka, Damir Mišković, Nenad Črnko i Slavko Prišćan.

Prva presica

Nakon izborne sjednice, Kustić se obratio medijima na press konferenciji prvi put kao predsjednik HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao sam već da su uspjesi koje su postizali Vatreni rezultat svih nas zajedno u HNS-u, od volontera, pa do nas koji smo izabrani na vrhu. Imamo puno planova, prioritet nam je ulaganje u infrastrukturu, želimo i poboljšati suradnju s lokalnim upravama koji su vlasnici stadona i objekata objekata", rekao je Kustić ap se osvrnuo na pitanje nacionalnog stadiona:

"Već sam puno puta rekao, grad Zagreb zaslužuje normalan stadion, a stiglo je vrijeme da se on i napravi. Potrudit ćemo se da se u Zagrebu napravi novi stadion, po mogućnosti na mjestu sadašnjeg maksimirskog stadiona, ali naš je cilj da reprezentacija igra diljem Hrvatske i to smo već nekoliko puta i pokazali. "

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mamićev utjecaj

Kustiću je zatim stiglo puitanje o utjecaju Zdravka Mamića, bivšeg čelnika Dinama i dopredsjednika Saveza, a sada bjegunca od hrvatskog pravosuđa, u HNS-u. Podsjetimo, prije nekog vremena je isplivala snimka na koji on traži smjenu Davora Šukera, što se sada i dogodilo.

"Zdravko Mamić nema utjecaja na kadroviranje u HNS-u, a to smo već više puta rekli. Savez ima svoju skupštinu Izvršni odbor i vodstvo, a mi ovim potezima pokazujemo tko vodi HNS i tko odlučuje o svemu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo