službeno priopćenje nakon tuče / Nakon sinoćnjeg incidenta, Nacional optužio Futsal Dinamo za sramotno ponašanje

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

'Sramotnim smatramo istup glasnogovornika kluba Futsal Dinama Luke Capana koji je izjavio da je povod incidentu provokacija od strane Nacionala i koji je tom izjavom opravdao sve što se događalo na terenu', rekli su iz Nacionala

31.3.2016.
11:29
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski malonogometni prvak Nacional u četvrtak se oglasio službenim priopćenjem vezanim za incident koji se dogodio u posljednjoj minuti prvog poluvremena derbija 17. kola Prve HMNL protiv Futsal Dinama igranog u dvorani II Doma sportova u srijedu, a kada je jedan od navijača fizički napao vratara Nacionala Ivana Pavlića u kojemu za incident optužuje članove Futsal Dinama.

Image
Kaos na futsal utakmici /

BBB-ovci uletjeli na teren i počela opća tučnjava: napali vratara Nacionala pa i predsjednika kluba

Image
Kaos na futsal utakmici /

BBB-ovci uletjeli na teren i počela opća tučnjava: napali vratara Nacionala pa i predsjednika kluba

"Duboko smo razočarani zbog incidenta kojeg su priredili kolege, članovi kluba Futsal Dinamo, odnosno njihovi navijači na koje se pozivaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sramotnim smatramo istup glasnogovornika kluba Futsal Dinama Luke Capana koji je izjavio da je povod incidentu provokacija od strane Nacionala i koji je tom izjavom opravdao sve što se događalo na terenu. Još je sramotnija izjava trenera Futsal Dinama Miće Martića koji je optužio čelnika našeg kluba za provociranje navijača koje se NIJE dogodilo i koji je nakon utakmice u službenim prostorijama prozivao Upravu Nacionala za incident. Zar vam je logično da desetak ljudi iz Nacionala Zagreb s malodobnom djecom u krilu 'provocira' preko tisuću navijača BBB pritom sjedeći pored njih? Sjetite se da smo tim istim navijačima, Bad Blue Boysima Futsal Dinama poslali 300 BESPLATNIH ulaznica za prijasnji susret u našoj dvorani kao dobrodošlicu!

Umjesto da igrači Futsal Dinama, koji su navodno u nekoj simbiozi sa navijačima svog kluba, pomognu u rješavanju incidenta odnosno napada i smiruju navijače, igrači Futsal Dinama su sve slijepo promatrali i probleme prebacili na pojedince navijače od kojih se sad naprasno ograđuju. Do trenutka prije utakmice su se kleli u njihovu vjernost! Futsal Dinamo je pokazao razlog zbog čega postoji i koji su njihovi konačni ciljevi, a ti ciljevi nemaju veza sa SPORTOM, natjecanjem i fair playom!", stoji u priopćenju Nacionala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atmosfera u dvorani je od samog početka bila naelektrizirana, a BBB su veći dio susreta vrijeđali igrače Nacionala. Netrepeljivost BBB-a prema igračima i vodstvu Nacionala pojačana je time što su se prošlog mjeseca svi članovi Nacionala nedavno učlanili u Udrugu "Naš Hajduk" kojom su dali potporu Splićaninu Ivi Zokoviću, koji je smijenjen s dužnosti člana Komisije HNS-a za mali nogomet iako je bio predstavnik klubova Prve HMNL koji ga nisu opozvali, a BBB-ima smeta i činjenica što u Nacionalu igraju i dvojica srpskih reprezentativaca.

"Naš vratar Ivan Pavlić nokautiran je pred očima predsjednika i igrača Futsal Dinama, a dotični nije nažalost niti reagirao. Sramota! To je sport? Kristijan Čujec je dobio udarac u glavu, ostali igraču su u šoku promatrali što se događa jer na terenu nije bilo zaštitara, u dvorani nije bilo policije! Vrijeđanje naših igrača na etničkoj i nacionalnoj osnovi nećemo komentirati jer smo u više navrata izjavili da smo PONOSNI što su u našim redovima vrhunski igrači različitih nacionalnosti kao i u svakom profesionalnom klubu u Europi! Vrijeđanje upućeno našim srpskim internacionalcima 'Ubij Srbina', 'Budemo vas vješali', 'Srbe na vrbe', pa preko navijanja 'Ubij, ubij tovara', 'Jebo vas Hajduk' ili pak 'Tovarske pičke!' je samo dio repertoara navijača koji predvode taj klub. Zar je to poruka našim internacionalcima koje traži pola sportske Europe, a oni su izabrali da brane boje jednog hrvatskog kluba? Zar oni misle da će strategijom zastrašivanja doći do rezultata? Ovo večeras je bila neviđena sramota koju hrvatski sport nikad nije doživio. Nećemo dozvoliti da nas se vrijeđa! Nećemo dozvoliti vrijeđanje u futsalu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Futsal Dinamo je morao hitno reagirati i poslati pismo isprike prema FC Nacionalu Zagreb, međutim to se nije dogodilo jer im očito treba vremena da slože svoju konstrukciju neutemeljenim činjenicama kako bi obmanuli širu javnost", zaključuje se u priopćenju Nacionala.

U službenom zapisniku utakmice se navodi kako je susret prekinut u 19.02 minuti zbog ulaska navijača u teren i udaranja gostujućeg igrača s brojem12. Prekidu je prethodio i sukob navijača na tribini iza gostujućeg vratara. Do prekida je Nacional vodio 2-0 golovima Novaka (10) i Čujeca (19).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo