NEMA TKO NE ŽELI HRVATA / Vatreni može birati gdje će nastaviti karijeru, u utrku za njega ušli europski velikani, pogledajte samo ta imena

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Borna Sosa vjerojatno će na ljeto napustiti Stuttgart

11.5.2022.
15:21
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Jedan od najboljih trenera u Europi Erik ten Hag od sljedeće će sezone voditi engleskog giganta Manchester United i već je počeo slagati momčad za novu sezonu. A kao jedno od pojačanja spominje se ime hrvatskog reprezentativca Borne Sose.

Image
JE LI OVO NEKA ZAFRKANCIJA? /

Legendarni Steven Gerrard imenovao šestoricu najboljih veznjaka svijeta, naveo je i jednog Hrvata, ali to nije Luka Modrić

Image
JE LI OVO NEKA ZAFRKANCIJA? /

Legendarni Steven Gerrard imenovao šestoricu najboljih veznjaka svijeta, naveo je i jednog Hrvata, ali to nije Luka Modrić

Njemački Kicker je objavio da je prije nekoliko dana kako je Ten Hagov prvi cilj transfer Vatrenog, za kojega bi Stuttgartu platio 25 milijuna eura. Ako se taj transfer ostvari, Sosa bi postao prvi hrvatski nogometaš koji bi nosio dres Man. Uniteda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL

Borna Sosa imat će posebnu ulogu u 3-5-2 sustavu kao lijevi bek-krilo, koje će se ubacivati naprijed i vraćati u obranu. To bi trebao raditi u suradnji s Josipom Juranovićem na desnoj strani. Borna igra u takvom sustavu već neko vrijeme u Stuttgartu. Očekuje se kako će na toj strani u toj formaciji započinjati Ivan Perišića, ali Borna Sosa također će biti bitan. "Tri godine sam u Stuttgartu igrao u sustavu 3-5-2, posljednjih sedam ili osam utakmica ponovno igramo u sustavu s četvoricom igrača u zadnjoj liniji. Sustav 3-5-2 je dosta zahtjevan, ali svaki sustav ima svoje prednosti i mane. U svakom slučaju, vidjet ćemo u ovim dvjema utakmicama leži li nam taj sustav ili ne i onda ćemo moći nešto više reći po tom pitanju", kazao je Borna Sosa u srijedu u obraćanju javnosti.

Međutim, čini se da crveni vragovi imaju opasnu konkurenciju. Naime, njemački Sport Bild tvrdi da je Sosa i na meti Bayerna te da se sportski direktor kluba Hasan Salihamidžić navodno već sastao s njegovim menadžerom Fali Ramadanijem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već se, inače, pisalo o tome da ga u svoje redove žele dovesti engleski velikani Chelsea, Arsenal i Tottenham te talijanski Juventus i Napoli, dok se nedavno povezivao i sa španjolskim gigantom Barcelonom.

Sosa trenutno prema Transfermarktu vrijedi 20 milijuna eura, a ove je sezone u 29 utakmica zabio dva gola i namjestio ih još devet. Ukupno je za Stuttgart odigrao 82 utakmice, upisao je tri gola i 23 asistencije. U reprezentaciji je od rujna prošle godine i skupio je pet vrlo dobrih nastupa za Vatrene te je trenutno najbolji lijevi bek kojeg Zlatko Dalić ima na raspolaganju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo